Sinkronar 13 Luna 28 dana / 13 Moon calendar "TKO POSJEDUJE TVOJE VRIJEME POSJEDUJE TVOJ UM!" - José ArgüellesZa Maye Vrijeme je faktor UNIVERZALNE SINKRONIZACIJE. Kalendar je matrica Vremena. Svrha kalendara je usklađivanje sa Vremenom – sinkronizirana organizacija života. Naš doživljaj vremena i način na koji ga pratimo imaju izniman utjecaj na naš život. Vrijeme i um su povezani. Prema Zakonu vremena vrijeme se, jednako kao i naš um, nalazi u četvrtoj dimenziji. Vrijeme je spona između 3. dimenzije vremena i 5. dimenzije vremena. Zakon Vremena i mayanske kodove Vremena je otkrio dr. José Argüelles / Valum Votan.
Zakon vremena je učenje o vremenu i njegovoj pravoj prirodi temeljeno na znanjima drevnih Maya.


 Prema učenju Maya, vrijeme je spiralno, radijalno, fraktalno. Za Maye Vrijeme je frekvencija evolucije. Kroz specifičnu formu spirale uvijek je otvorena mogućnost napretka i prelaska na viši nivo, u najširem smislu, jer upravo spiralno kretanje omogućuje pomak prema naprijed. Vrijeme ima svojstva fraktala, odnosno i prošlost i sadašnjost i budućnost su povezani. Svojim djelovanjem sada možemo iscijeliti svoju prošlost i oblikovati budućnost. Maye su jedinicu vremena zvali Kin. Svaki kin ima svoje ime, svoju jedinstvenu energiju. Kin se sastoji od spoja Solarnog pečata i Galaktičkog tona. KIN je jedinična mjera koja se može prilagoditi bilo kojoj vrijednosti, može predstavljati jedan dan, jednu lunu (mjesec), jednu godinu, tun, katun, baktun... itd. U Sinkronaru 13 luna jedan dan odgovara jednom kinu.

Sinkronar 13 luna 28 dana 


 
Kalendar koji je objavio Zakon vremena, pod imenom Sinkronar 13 luna (mjeseci), objedinjuje i prati Vrijeme kroz dulje i kraće cikluse.

13 luna 28 dana je temeljen na kalendarima  Maya: svetom kalendaru Tzolkinu, galaktičkom modulu koji se sastoji od 260 dana i lunarnom kalendaru i solarnom kalendaru Haabu. Lunarno - solarni kalenadr broji solarnu godinu od 365 dana. Svrha ovih kalendara  je da sinkronizira solarnu godinu od 365 dana, lunarne cikluse od po 28 dana, sa galaktičkim kruženjem od 260 dana. 
 


Takav kalendar, usklađen sa prirodnim ritmovima Sunca, Lune / Mjeseca i Galaksije stavlja nas u ravnotežu sa prirodnim  ciklusima za razliku od  umjetne tvorevine gregorijanskog kalendara koji ima neravnomjernih 12 mjeseci s po 30, 31, 29 i 28 dana. Fotografija prikazuje usporedbu nepravilnog gregorijanskog kalendara sa pravilnim kalendarom 13 luna 28 dana.

Sve u prirodi odvija se u ciklusima, sve je u kretanju, sve je u stalnoj promjeni. Priroda prati cikluse godišnjih doba, cikluse planete Zemlje, mijenja se, raste i razvija. Kada promatramo Nebo, vidimo da se i Zvijezde kreću kroz galaksiju, galaksije se kreću kroz Univerzum, planete u solarnom sistemu se također kreću, pratimo kretanje Zemlje i Lune / Mjeseca, putovanje našeg Sunca, itd…  Ljudska bića su bića prirode, no iako su se ljudi udaljili od života u skladu sa prirodom, kao dio kreacije i dalje smo podložni istim zakonima prirode i vremena.  Kada počnemo pratiti 13 luna 28 dana vraćamo se prirodnoj frekvenciji vremena, 13: 20. Kada ponovo počnemo pratiti cikluse usklađujemo se sami sa sobom, sa prirodom, sa majkom Zemljom i Univerzumom.


Gregorijanski kalendar prati 12 mjeseci dok se Luna / Mjesec 13 puta okrene oko Zemlje u ciklusima od 28 dana.Osnovna razlika između kretanja života i kretanja mehaničkih, umjetnih tvorevina je razlika između spirale i kruga, materija je zarobljena u zatvorenom krugu, dok se život razvija, napreduje spiralnim putem, ne vrti se ukrug i nikada se ne vraća u istu točku. Gregorijanski kalendar je umjetno stvoren – nastao dogovorom, prati linearno kretanje.  U prirodi se ništa ne događa linearno, već se sve odvija u ciklusima, putuje u obliku spirale. 

 

 U sinkronaru mjeseci se zovu lune, svih 13 luna traju po 28 dana i imaju 4 tjedna od po 7 dana svaki. Luna / Mjesec se okrene oko Zemlje za 28 dana, u godini dana 13 puta. U jednoj godini imamo 13 luna (mjeseci) od po 28 dana, ukupno 52 tjedna. Ovo je novi način praćenja okretanja Zemlje oko Sunca koje traje ukupno 364 dana + 1 slobodan dan, koji se zove Dan izvan Vremena ili Zeleni dan. 


 


Sinkronar 13 luna - 28 dana ima oblik jednog Začaranog vala od 13 tonova, koji je jedna osnovna forma Vremena kao četvrte dimenzije.
 Sinkronar 13 luna prati vrijeme orbite Zemlje oko Sunca. Godišnja orbita se mjeri od 26.srpnja sve do slijedećeg 25. srpnja i zove se solarno-galaktička godina. Luna / Mjesec u solarnoj godini obiđe Zemlju 13 puta a prosječno kretanje Lune / Mjeseca oko Zemlje je 28 dana. U Sinkronaru mjeseci se zovu lune, svi traju po 28 dana i imaju 4 savršena tjedna od po 7 dana svaki. Jedna solarna godina ima 52 tjedna od po 7 dana plus jedan dan – Dan izvan vremena.

 Dan izvan vremena

Dan izvan vremena ne pripada niti jednoj luni i niti jednom tjednu. Dan izvan Vremena je poput portala - daje mogućnost za potpuno oslobađanje od vremena. Taj dan nije u kalendaru - on je izvan Vremena - dan kada se ispraća stara godina i dočekuje nova godina, kada se slavi "Vrijeme je Umjetnost", Ljubav, Harmonija, Jedinstvo, Prijateljstvo. Dan posvećen miru kroz kulturu, umjetnosti, suradnju. Dan kada se posvećujemo meditaciji, odpuštanju i planetarnom oprostu, usmjeravanje na manifestiranje novog za dobrobit cijele kreacije, svega što posjeduje Život i osobni razvoj.
Dan izvan vremena - Zeleni dan se slavi 25. srpnja po Gregorijanskom kalendaru.  
Prvi dan Nove godine je 26. srpanj, dan kada se u zoru na istočnom nebu u konjunkciji zajedno uzdiže Sunce i zvijezda Sirius.
26. srpanj je datum koje su slavile stare kulture  - dan kada je Sirius na najvišem položaju na nebu  ( gregorijanski kalendara početak godine računa od  01. 01.)  Taj dan predstavlja osnovnu razliku između mehaničkog vremena u kojem trenutno živimo i prirodnog vremena koje je u nama.
Trinaest luna je biološki godišnji ritam ljudske vrste u jednoj orbiti oko Sunca. Kako lunarni ciklus predstavlja ženski, a solarni ciklus muški princip, te dvije energije se ujedinjuju i usklađivanjem sa Tzolkinom, galaktičkim ciklusom od 260 dana povezuju sa cjelokupnim svemirom.
Galaktičko kruženje, prikazano u svetom kalendaru Tzolkinu je jedan VREMENSKI VIR, fraktal beskonačnog kretanja stvaralačke energije koji se sinkronizira sa solarnom godinom svakih 52 godine tako da broj 52 predstavlja centralni fraktal preklapanja solarnog i galaktičkog sinkronara. Preklapanje i usklađivanje ta dva kalendara - solarnog kalendara Haaba  i kalendara Tzolkina,  možemo promatrati kao usklađivanje unutarnjeg i vanjskog vremena. 

Ovaj ciklus od 52 godine nas također povezuje i sa ciklusima Sirijusa - Sirijusu B treba 52 godine da obiđe Sirijus A. 

Fotografija prikazuje kalendar Haab i kalendar Tzolkin. Ttakođer se kalendar  Haab naziva i građanski kalendar.
Sinkronar / kalendar Začaranog sna 13 luna 28 dana  je puno više od kalendara koji prati  linearno vrijeme (npr. danas je ponedjeljak, sutra je utorak - prošlost, sadašnjost, budućnost) Sinkronar 13 luna 28 dana prati brojne prirodne cikluse različitih trajanja,  koji odražavaju harmoniju između ljudskih bića, planete Zemlje, Solarnog sistema i Galaksije. 

Ovi prirodni ciklusi formiraju bazu koja je regulirala život drevnih naroda i održavala ih u harmoniji sa biosferom planete Zemlje i Kozmosa , prije no što uspostavljena umjetna tvorevina kalendara kojim se danas služimo.
 Za Maye, Vrijeme predstavlja sponu između materijalnog (treća dimenzija) i duhovnog svijeta (peta dimenzija) i zato nam život u prirodnom vremenu frekvencije 13:20, omogućuje širenje svijesti, duhovni rast i otvara vrata za put u više dimenzije. Kroz prirodnu frekvenciju vremena 13:20 se povezujemo i sa višim dimenzijama vremena. 13:20 je frekvencija kojom živi cijeli Univerzum. 13:20 je također i univerzalna frekvencija telepatije.

Praćenje Kalendara / sinhronara 13 luna 28 dana  predstavlja praktičnu primjenu Zakona vremena i omogućuje nam živjeti pravu prirodu vremena, u frekvenciji 13:20, prirodnoj frekvenciji čitavog Univerzuma. Povezujući se sa prirodnom frekvencijom vremena,  vrijeme percipiramo kao unutarnje stanje svijesti i frekvenciju evolucije. Vrijeme je spona između 3 dimenzije i 5 dimenzije, vrijeme je povezano sa našim umom.
Kroz ovakav način praćenja Vremena širimo svoju svijest, spoznajemo sebe i svijet oko sebe kroz višedimenzionalost, upoznajemo pravu prirodu svojeg bića. Imamo mogućnost kroz prepoznavanje energije dana izaći izvan linearnog vremena, sinkronizirati se sa planetom, Suncem, sunčevim sistemom, galaksijom ... Osvijestiti svoje Svjetlosno tijelo - Holon. Imamo mogućnost kao svjesna bića povezagti se sa  svojim unutarnjim vremenom i uskladiti se sa frekvencijama koje su dio Galaksije i Univerzuma. 
Kalendar 13 luna 28 dana nas vodi jedinstvu planetarnog i galaktičkog vremena, sinkronizira mnoge cikluse, a najvažniji su lunarno - solarni ciklus od 13 x 28 dana = 364 dana + 1 dan (Dan izvan Vremena) i galaktički ciklus od 260 dana. Kako lunarni ciklus predstavlja ženski princip, solarni ciklus - muški princip - ovaj sustav vodi k nadilaženju dualnosti i ujedinjenju svega - prema Jednosti. Kroz kalendar / sinkronar 28 dana 13 luna ( mjeseci ) pratimo prirodnu frekvenciju vremena 13:20. Svakodnevnim praćenjem 13 luna 28 dana integriramo naše fizičko tijelo (3 dimenzija), Svjetlosno tijelo – Holon ( 4 dimenzija) i Svjetlosno tijelo Duge, kristalno tijelo ( 5 dimenzija).
 

MAYANSKA GODINA
Mayanska godina predstavlja jedan Začarani val kojeg nazivamo Začaranim valom Planetarnog služenja. Začarani val planetarnog služenja je put kojim možemo sinkronizirati svoje ciljeve i akcije za pozitivne promjene nas samih i našeg Planeta. 


Mayanska nova godina po Sinkronaru 13 luna za početak godine uzima datum 26. srpanj. U prošlosti su taj isti dan slavili i Maye i Egipćani, jer je toga dana zvijezda Sirius u konjunkciji sa izlazećim Suncem. 
 


Prvi dan Nove godine je kodiran s jednim od četiri Solarna pečata iz Familije praga koji se ciklički izmjenjuju. U kombinaciji sa jednim od 13 tonova daju Kin, pečat godine i daju osnovnu energiju cijeloj godini. Oni se zovu Bacabi ili Nosioci godine. 

Pečati Nosioci godine su:

Crvena Luna - MulucBijeli Čarobnjak - IxPlava Oluja - CauacŽuto Sjeme - KanČetiri solarna pečata i 13 galaktičkih tonova (4x13=52) određuju sekvence ciklusa od 52 godine. Trinaest galaktičkih tonova imaju ista imena kao i lune u Sinkronaru 13 l luna, i tih trinaest galaktičkih tonova opisuje kozmologiju vremena četvrte dimenzije. Za Maye Vrijeme je u 4 dimenziji - predstavlja sponu između 3 dimenzije i 5 dimenzije Vremena.  U Sinkronaru 13 luna nema prestupne godine, međutim svake 52. godine slavi se 13 “vanvremenskih dana”. Prva sljedeća proslava biće 2039.godine.

U sinkronaru 13 luna 28 dana  na gregorijanski datum 29.2. prijestupni dan, nema kina. Taj dan je označen sa 0.0. HUNAB KU i pripada Bezvremenosti. Nakon oznake dana 0.0. HUNAB KU dalje se prate kinovi kako idu svojim slijedom u sinkronaru. ( više  o prijestupnoj godini čitajte u postu na blogu )Sinkronar ne prepoznaje prestupni dan i tako zadržava savršenstvo sinkronijskog reda - harmoniju četverodimenzionalnog reda u kojem se ne dešava nepravilnost prestupnog dana. Dokle god gregorijanski kalendar bude prisutan u ovoj 3 d razini postojanja, prestupni dan - 29. veljače će se računati kao 0.0 Hunab Ku.
 0.0.Hunab Ku uvijek pada između Plavog Majmuna (dana sa kinom Majmuna) i  Žutog Ljudskog bića ( dana sa kinom Ljudskog bića). 0.0.Hunab Ku je savršen dan za podešavanje u čistu bezvremenost i nadilaženje koncept linearnog vremena.
 


Kada ćemo se harmonizirati  sa super mentalnim redom univerzalne frekvencije vremena 13:20, i kada ćemo prestati prepoznavati gregorijanski kalendar i prestati koristi gregorijanski kalendar, biti ćemo sposobni stabilizirati rotaciju Zemlje na savršenih 365 dana, a prestupni dan će biti eliminiran.

 
 

Svrha mayanskih kalendara je sinkronizacija sa planetom Zemljom, Solarnim sistemom, galaksijom, Kozmosom i mnogim ciklusima. Pomoću njih se sinkroniziramo sa frekvencijama evolucije. Također, za Maye kalendar je duhovni alat za samospoznaju. In lak'ech!13 Moon calendar

The 13 Moon calendar is comprised of elegantly simple cycles. Each moon (or month) on the 13 Moon calendar contains exactly four seven-day weeks or heptads.
7 x 4 = 28.The 13 Moon 28-day synchronometer is a harmonic timespace matrix. It takes the moon 28 days to orbit the Earth; it makes this orbit 13 times each year. The standard of measure is the 28-day cycle, called a moon, because it is the median between the 29.5-day synodic cycle of the moon (new moon to new moon) and the 27.1-day sidereal cycle of the moon. Hence, it is a measure of Earth’s solar orbit using the 28-day lunar standard. This creates a perfect orbital measure of 13 moons of 28 days, totaling 364 days, or 52 perfect weeks of 7 days each. Because the 365th day is no day of the moon or week at all, it is known as the “day out of time” - a day to celebrate peace through culture and time is art!


"The Thirteen Moon calendar is an evolutionary tool to assist humanity in the unprecedented act of uniting itself on one issue central to its complete well-being: time. The harmonic convergence of humanity on this one issue, combined with the inescapable order, perfection and simplicity of following the 13 Moon calendar will lift the species as a simultaneous whole into the galactic timing frequency of 13:20."
 

Nema komentara:

Objavi komentar