subota, 4. lipnja 2022.

PLANETARNA LUNA PSA u godini Žutog Električnog Sjemena

 


4.4.2022. Sa kinom Žutim Galaktičkim Ratnikom započela je PLANETARNA LUNA PSA prema Sinkronaru 13 luna 28 dana.
Duhovni vodič kina 216 Žutog Galaktičkog Ratnika, je kin 60 Žuto Galaktičko Sunce.
Kin 60 je galaktički potpis Pacal Votana. Kroz današnju energiju duhovnog vodiča, povezujemo se sa Proročanstvom Pacal Votana i solarnom svijesti.
Ton 8. galaktički je ton integriteta, ton duhovnosti, i ton koji je povezan sa stvaranjem Univerzuma – važna ferkvencija u Fibonaccijevom nizu.


Luna počinje sa energijom ostvarivanja integriteta, življenja unutrašnje mudrost, kroz inteligenciju i integritet razvijati potencijale. Ratnik nas podsjeća da ništa ne uzimamo zdravo za gotovo, već da uvijek propitujemo. Galaktički Ratnik nas usmjerava da prepoznamo povezanost uzroka i posljedica.
ŽUTI RATNIK ispituje inteligenciju. Harmonizira putem inteligencije. On je kozmička sila. Ima sposobnost kontaktiranja sa galaktičkom svjetlošću. Univerzalni simbol Žutog Ratnika je lađarev štap. Ovaj štap je izraz naše unutarnje istine – ideja, koncepata i duhovnih kreacija koje dolaze iz procesa našeg duhovnog otkrića. Prema Mayama, lađar je personificiran u Quetzalcoatlu ili Kukulkanu, a štap je povezujuća točka između Zemaljskog plana i Božanskog. Štap Žutog Ratnika predstavlja direktno vodstvo, komunikaciju, i utjelovljenje. Galaktički ton predstavlja harmoničnu rezonancu, osnovu samo-ujedinjenja sa tokom trojstva. Kroz galaktički ton integriteta ljubav postaje vidljivom stvarajući tok harmonije.

Planetarna luna ima pitanje planetarnog tona: 10. TON- PLANETARNI. Kako mogu usavršiti ono što radim? Planetarni ton nas poziva da pažljivo preispitamo svoje temelje. Kakve strukture i sisteme vjerovanja izgrađujemo u našoj stvarnosti? Što motivira naše izbore? Ton 10 nas poziva da kreiramo nove temelje – da se izrazimo iz naše esencije, iz onog što zaista jesmo. Izražavanje energije na svim nivoima podrazumijeva pobijediti ili suočiti se sa preprekama.


U ovoj desetoj luni smo pozvani da se usredotočimo na manifestaciji emocionalnog iscjeljenja. Potisnuti emocije poput ljutnje, krivnje, srama ili straha blokiraju naš protok energije i zadržavaju nas, ograničavaju na 3D matricu. ​ Usmjerimo se na pročišćenje svih naših tijela (mentalnog, emocionalnog, fizičkog / duhovnog) i na taj način "realiziramo tok." Naše emocionalno tijelo je magnetsko i ima izravan utjecaj na naše vibracijske frekvencije. Traume iz djetinjstva i prošlih života ostavljaju emocionalni trag u našoj staničnoj memoriji koja utječe na izražavanje naš DNK.

U ovom 28-dnevnom ciklusu smo ohrabreni usredotočiti na identificiranje i otpuštanje svih emocionalnih blokada u našem umu / tijelu, tako da se možemo otvoriti i primati novi predložak bića visoke frekvencije koji je zablistao na našem planetu. Planetarni ton je povezan sa izražavanjem, otkrivanjem, manifestiranjem. Ruke su povezane sa planetarnim tonom. Ruke – dualnost ruku koje se međusobno uravnotežuju. Kroz ruke manifestiramo, one su u energetskom smislu povezane sa srcem.

Pitajmo što naše srce želi manifestirati? Planetarni ton nas poziva da pažljivo preispitamo svoje temelje. U ovom trenutku, svjedoci smo teških, izazovnih događanja, razaranja zbog rata na planeti...
Podsjetimo se, ono što se događa u vanjskom svijetu prvo počinje u našoj kolektivnoj svijesti.
Dinamika vremena ukazuje na to da ljudska vrsta sudjeluje u eksperimentu u zoni slobodne volje u galaksiji. U tom procesu, ljudska svijest je zatočena lažnom percepcijom vremena, koja se neprekidno ponavlja i stvara ograde iluzija – privida, oko uma i svijesti.
Ova lažna percepcija vremena i materijalna stvarnosti zamrzava naše percepcije i emocije u fizičkom planu, stvarajući neuroze i autodestruktivne programe na Zemlji. Mnogo je potisnute emocionalne energije... Važno je preuzeti odgovornost za svoje misli i izmijeniti / zamijeniti svoje iluzije, suočiti se sa sobom.


Za ovu lunu totem je Pas, predstavlja hrabrost, odanost, neuvjetovanu ljubav, prijateljstvo, suradnju, prihvaćanje. U ovoj desetoj luni smo pozvani da se usredotočimo na manifestaciji emocionalnog iscjeljenja. Potisnuti emocije poput ljutnje, krivnje, srama ili straha blokiraju naš protok energije i zadržavaju nas, ograničavaju na 3D matricu.
U geometriji PULSARA, deseti ton je konačni ton prvog trodimenzionalnog života pulsara kroz koji se manifestira izazov. Glavni izazov je svladati sebe.

„Gigantske katastrofe koje nam prijete danas nisu elementarna događanja fizičkog ili biološkog poretka, već su psihičke manifestacije. U prilično zastrašujući stupnju mi smo pod prijetnjom ratova i revolucija koje su ništa drugo nego psihička epidemija. U svakom trenutku nekoliko milijuna ljudskih bića mogu biti fascinirani, obuzeti s novim ludilom, a tada ćemo imati još jedan svjetski rat ili razarajući revoluciju. Umjesto da smo na milosti pred divljim zvijerima, potresima, klizištima i poplavama, suvremeni čovjek je razoreni od elementarnih sila vlastite psihe.“ -Carl Gustav Jung

Kada rastvorimo okove iluzija, ulazimo u neprestano produbljivanje stanja cjelovitosti i integraciju naših fizičkih, emocionalnih, duhovnih i eterična tijela.
Kada postanemo cjeloviti, kada integriramo sve dijelove sebe, tada možemo istraživati više razine postojanja i postati ko-kreatori koji omogućuju otkrivanje i stvaranje nove stvarnosti Mira i Jedinstva.

„Gdje ima mira, ima i kulture. Gdje ima kulture, ima mira“ Nicholas Roerich.
15.4.2022. na kin Plave Ritmičke Ruke obilježili smo 87. godišnjicu MEĐUNARODNOG SPORAZUMA „MIRA KROZ KULTURU“.
Nicholas Roerich je pokrenuo međunarodni sporazum za mir kroz kulturu, i osmislio je i Zastavu mira koja ujedinjuje sve narode kroz mir i kulturu.

15.4.1935. godine se realiziralo međunarodno potpisivanje sporazuma za Mir kroz kulturu u Bijeloj Kući u Washingtonu. Njegov sporazum je međunarodni i pravno važeći dokument ( više o međunarodnom sporazumu dolje u tekstu).
Prema umjetniku Nicholas Roerichu “kultura je zajedničko dobro cijelog čovječanstva, nasljeđe generacija kako bi se postiglo permanentno jedinstvo i mir. Poštovati i vrednovati kulturu osigurava međusobno razumijevanje, ljubav prema čovječanstvu. Kultura je motivirajuća snaga koja daje pravac ka savršenstvu, najuzvišenija percepcija Ljepote i Znanja. Bez kulture nema istine, nema jedinstva, nema mira.”
Zanimljivo je da su u toku 2017.godine pronađene njegove slike u Hrvatskoj za koje se mislilo da su davno izgubljene! Krajem 30tih godina Nicholas Roerich je imao izložbu u Hrvatskoj, no kako je ubrzo počeo rat, slike se nisu vratile u Rusiju. 2017. godine suradnici ruskog veleposlanstva u Hrvatskoj pronašli su u sefu jednog od lokalnih muzeja deset slika Nicholasa Roericha.

Nicholas Roerich (1874-1947), umjetnik, filozof, pisac, arheolog, znanstvenik i vizionar je pokrenuo Roerichov pakt za mir i Zastavu Mira. Simbol Zastave mira pronađen je po cijelom svijetu – iscrtan ili uklesan u pećinama, stijenama, slikama... Simbol datira iz različitih vremena i nalazi se u svim kulturama svijeta. Npr. simbol je pronađen u Mongoliji, utvrđena je starost simbola od prije 9.000 godina. Simbol se može vidjeti i na ulazu u Notre Dame u Parizu. Ovaj univerzalni simbol ima različita značenja, od Svetog Trojstva do simbola Jedinstva. Također možete predstavljati prošlost, sadašnjost i budućnost, a okružuje ih vječnost... Nicholas Roerich ga je izabrao za simbol Mira, jer je u simbolu prepoznao integraciju i cjelovitost na mnogim razinama. Unutar kruga nalaze se tri crvene sfere u sredini. Roerich ih je prepoznao kao tri važna temelja svakog naroda, svake kulture: duhovnost, umjetnost i znanost. Krug koji ih objedinjuje predstavlja kulturu. Simbol je obojan u crvenu boju, jer je crvena boja krvi koja nam je svima zajednička.
U toku 1920. godine Nicholas Roerich, zajedno sa svojom ženom Helenom, pokreće pokret za mir sa Zastavom kao univerzalnim simbolom mira. Svoju viziju ujedinjuje kroz mirovni pokret "Mir kroz kulturu",. 15.4.1935. godine se realiziralo međunarodno potpisivanje sporazuma za Mir kroz kulturu u Bijeloj Kući u Washingtonu. Roerichov mirovni sporazum su potpisale Indija, Baltičke zemlje, 22 nacije Amerike, uključujući SAD. Roerichov mirovni sporazum uspostavio je međunarodni dogovor koji dozvoljava svakoj naciji zaštiti svoje kulturno ili umjetničko nasljeđe simboličkom zastavom, Zastavom mira. Potpisan 1935. ovaj sporazum danas predstavlja međunarodni zakon. Ovaj međunarodni sporazum, o važnosti kulture i mira kroz kulturu, pravno je valjan dokument.
Roerichov mirovni sporazum je zakon koji omogućava svakom aspektu kulturne aktivnosti na cijeloj planeti, kroz Zastavu mira deklarira svoju neutralnost, nezavisnost od vojnih utjecaja i zaštićenost međunarodnim sporazumom. U vrijeme potpisivanja sporazuma, mnogi umjetnici, znanstvenici, filozofi, političari, su podržali realizaciju ovog mirovnog pokreta i sporazuma: predsjednik Roosevelt, Mahatma Gandhi, Rabindranath Tagore, George Bernard Shaw, Igor Stravinski, Albert Einstein… Međutim zbog II.svjetskog rata na ovaj mirovni sporazum većina je zaboravila. Danas, zastava mira je prisutna u više od 75 zemalja. Ova zastava mira je Univerzalna, nije vezana niti za jednu religiju, niti državu, već ujedinjuje ljude na planetarnom nivou kroz mir i kulturu: Mir putem kulture.

Zastava Mira je također i službena zastava kalendara / sinkronara 13 luna 28 dana, pokreta za mir i promjene kalendara, zastava Dana izvan Vremena, te službeni simbol Pax kulture. Dr. José Argüelles, zajedno sa svojom ženom Lloydine, osnovao je Zakladu Zakon Vremena i pokrenuo Planetarnu mrežu umjetnosti koja se zalaže za mir, jednakost, jedinstvo svih bića na planeti. Nakon što je dekodirao mayanski kalendar i proročanstvo Pacal Votana, osmišljen je kalendar / sinkronar 13 luna 28 dana koji je dio pokreta za Mir. Dr. José Argüelles je 2010. dobio najveće priznanje Međunarodnog komiteta Zastave mira u Mexico Cityju: Nicholas Roerichov Medaljon Mira. Kada je primio medaljon Mira, dr. José Argüelles je izjavio:
“Ovo je kulminirajući trenutak u mom životu. Primanje ove zasluge u vidu Roerichove medalje, je postignuće poslije dugog niza godina promoviranja Zastave mira na planeti Zemlji.”

22.4.2022. kin 234, Bijeli kozmički Čarobnjak. Dan planete Zemlje.
Zanimljiva poruka današnjeg dana i Kina dana Bijelog Kozmičkog Čarobnjaka. Kozmički ton 13. aktivira unutrašnje znanje i introspekciju. Integrira Mudrost Univerzuma i Majke Zemlje . Poštovanje prema svemu što posjeduje život. Bijeli Kozmički Čarobnjak nas podržava u osvještavanju bezgraničnosti bića i svijesti o Jedinstvu sa cijelim Kozmosom. Ljubav i zahvalnost prema Majci Zemlji. Sa današnjim kinom završava ciklus od 13 dana vala Vjetra i pripremamo se za ulazak u novi ciklus.


Prisjetimo se, Jose Arguelles je jedan od inicijatora za obilježavanje Dana planeta Zemlje. Svojim radom i aktivnostima se zalagao da planeta Zemlja dobije svoj dan. 1969. godine Jose Arguelles je pokrenuo obilježavanje dana planeta Zemlje, organizirajući Festival cijele / cjelovite Zemlje, na Univerzitetu u Kaliforniji, Davis Kalifornija ( University of California, Davis, THE WHOLE EARTH FESTIVAL ).
Jose Arguelles je zadao svojim studentima na Univerzitetu Davis u Kaliforniiji da osmisle festival koji je podjednako važan za svakog stanovnika planete. Jose Arguelles je ovom akcijom i organizacijom festivala pokrenuo planetarnu svjesnost kod svojih studenata, usmjerio ih prema višim vrijednostima i poštivanju svega što posjeduje život.
Festival proslave cijele Zemlje se realizirao kroz umjetnost i stvaralaštvo.


Ovaj festival je bio preteča proslava i obilježavanja Dana planeta Zemlje. Festival se održava svake godine, vizija Arguellesa se i dalje nastavlja.
Fotografija sa stranice Whole Earth Festival sa 51.godišnjice festivala Cijele Zemlje. https://helpritchelle.weebly.com/podcast.html
Za Dan planeta Zemlje razmislimo kako možemo doprinjeti Majci Zemlji, što trebamo u sebi promijeniti, da bismo bili u skladu sa Majkom Zemljom? Sve promjene počinju u promijeni svijesti. Sada smo u novoj galaktičkoj zraci, spuštaju se vrlo visoke frekvencije. Uskladimo se sa novom zrakom evolucije, budimo promjena koju želimo vidjeti


30.4.2022. Kin Bijeli Galaktički Vjetar.
Noćas u 23:42 će biti djelomična pomrčina Sunca. Energija kina dana je potencirana sa djelomičnom eklipsom Sunca. Također, djelovanje eklipse će se povezati da energijom sutrašnjeg kina Plave Solarne Noći koja je u sinkronicitetu sa solarnom eklipsom.


Današnji kin 242: Bijeli Galaktički Vjetar je energija življenja integriteta, inspiracije, ideala, komunikacije koja je u skladu sa našim srcem i osobnom istinom. Obratite pažnju da je broj 242 isti kada ga čitamo i sa lijeve strane i sa desne. Bijeli Vjetar je galaktički vjetar, katalizirajuća struja, Duh koji se kreće kroz sve stvari. On je Božanski dah koji daje Život cijeloj kreaciji, esencija solarne energije, a noćas imamo solarnu eklipsu.
Također u današnjem danu i noći imamo zanimljiv sinkronicitet sa drevnim slavljima proljeća.
Kod mnogih naroda Svetkovine Proljeća su se obilježavale u noći 30.4. na 1.5., i u danu 1.5. I naši preci su odavali poštovanje proljeću i ciklusu novog početka, novom rađanju.
Kod Kelta se Svetkovina Proljeća zvala Beltane. Beltane pada na prijelaz 30. travnja na 1. svibnja - na pola puta između proljetnog ekvinocija i ljetnog solsticija. Svetkovine Beltane se održavaju u noći 30.4. na 1.5. i na dan 1.5.
Također i kod nas su bili običaji paljenja prvomajske vatre, preskakanje vatre, plesa oko prvomajskog stupa, ukrašavanje cvijećem prozora, vrata, plotova, pletenje vijenaca. Vijencima od cvijeća ukrašavale su se krave, volovi, konji...
Magično vrijeme velike moći!
Vatra je simbolično prikazivala Sunce. Paljenjem krijesova se odavala počast Suncu nakon zime i hladnoće, dolasku novog života u proljeće. Ovim blagdanom se slavi obilje, novo rađanje, obnova Života, božansko spajanje ženskog i muškog božanstvo u cjelinu i harmoniju.


Ova svetkovina obilježava transformaciju Božice od djevojke do majke, odnosno prelazak iz prve polovine godine u drugu polovinu. Predstavlja sjedinjenje Božice i Rogatog Boga u jedinstvo.
U noći 30. travnja na 1. svibnja palile su se Vatre, plesalo se oko Vatre i u poljima, slavilo se vjenčanje muškog i ženskog božanstva - energija koja se sada sastoji od oba principa, i od boga i od božice.
Slavilo se spajanje različitosti i slavila se božanska energiju koja je u svemu - i u nama. Plesalo se oko stupa sa trakama - majski stup „Maypole“, bralo se cvijeće, bobice, sjemenke, dočekivalo se jutro uz veliko slavlje obnove Života. Izradili bi košare koje su punili cvijećem, odijeva se zelena odjeća. Slavilo se kroz ples, pjesmu, preskakanje vatre, održavali su vjenčanja u šumama.
Ostavljaju se pokloni vilama.
U jutro na prvi maj vraćajući se svojim kućama sa proslava, ukrašavali cvijećem vrata i prozore, pleli su vijence od cvijeća, i na taj način pozdravili obnovu života, novi ciklus u prirodi– novi mjesec– svibanj(prema gregorijanskom kalendaru). Kako bi se što bolje povezali sa prirodom i ciklusima, meditirali su uz izvore vode – izvori vode iscjeljuju i daju život. Smatrali su da se na svetim mjestima u prirodi odražava Božica. Bere se cvijet bijelog gloga.
Tradicionalne boje Beltanea je bijela, tamno zelena i dugine boje (cvjetne boje). Biljke koje se vezuju uz ovaj dan su bijeli glog, hrast, jarebika i neven. Životinje: zec i koza. I dan danas je običaj u nekim dijelovima Irske da se pletu vijenci i pale krijesovi. U starom Rimu prvi dan svibnja padao je u vrijeme floralija, svetkovine koja je dobila naziv po Flori, božici proljeća i cvijeća. U to se vrijeme pjevalo, plesalo i organiziralo procesije u kojima se moglo vidjeti mnogo cvijeća, slavilo se obilje, plodnost, novi Život koji se rađa u proljeće. Germanski i skandinavski narodi slavili su svetkovinu u čast Valpurgi, koja je po mnogočemu nalikovala Beltaneu. Svetkovina je počinjala s Valpurginom noći (30.4.-1.5.), u kojoj se palilo krijesove kako bi se prizvalo Sunce, novi Život i odagnalo zle duhove. U drugim europskim narodima pojavili su se i neki drugi običaji vezani uz svetkovinu koja se slavila prvog svibnja.

Mnogi od tih običaja zadržali su se do današnjih dana – paljenje krijesova, ukrašavanje cvijećem, ples oko ukrašenog stupa. Običaj da djeca plešu oko svibanjskog stupa držeći se za šarene vrpce, potječu iz novijeg vremena.

Naši preci su vjerovali da u jutro prvog svibnja treba promatrati izlazak sunca i umiti lice u jutarnjoj rosi jer na ovo jutro ona ima magična svojstva i osigurava ljepotu. Ne zaboravite pozdraviti Sunce na 1. svibnja i osjetiti radost u svojim srcima. Novi život, novi počeci čekaju da ih realizirate.

Za više informacija o Zakonu vremena i Sinkronaru13 luna 28 dana na engleskom jeziku pratite stranicu:
www.lawoftime.org

Za dnevna čitanja i informacije na hrvatskom jeziku, pratite stranicu na Facebooku koju uređujem:
www.facebook.com/mayantzolkin.sinkronar13luna/

In Lak'ech!
Vesna Uaxak Etznab


Nema komentara:

Objavi komentar