JOSE ARGUELLES / VALUM VOTAN, LLOYDINE BURRIS / BOLON IK I STEPHANIE SOUTH - CRVENA KRALJICA


 
 „Kao što je zrak atmosfera tijela, tako je vrijeme atmosfera uma. TKO POSJEDUJE TVOJE VRIJEME - POSJEDUJE TVOJ UM! Promijeni svoje vrijeme i promijeniti ćeš svoj um! Promijeni svoj um i pomijenti ćeš svijet!" José Argüelles, Valum Votan, onaj koji zatvara ciklus.

José Argüelles (1939-2011) je američki pisac meksičkog podrijetla, likovni i glazbeni umjetnik, doktor povijesti umjetnosti i estetike, antropolog i povjesničar, sveučilišni profesor. Jedan je od idejnih začetnika i organizatora za obilježavanja Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. Bio je inicijator svjetski poznatog događaja Harmonijske Konvergencije - globalne meditacije za mir održane 16. -17. kolovoza 1987. Neumorni zagovornik kulture mira te svijesti o zajedništvu čovječanstva i planeta, suosnivač PAN-a (Planetarne mreže umjetnosti), osnivač i predsjednik zaklade Law of Time (Zakon Vremena), Instituta za galaktičko istraživanje i projekta Noosphere II čiji je cilj promicati ideju o cjelovitosti Zemlje kao umjetničkog djela.


José Argüelles je preko 50 godina života posvetio je proučavanju znanja Maya. Sa 14. godina je na Piramidi Sunca u Teotihuacanu doživio čudesnu viziju i prepoznao je svoju životnu misiju – otkrivanje poruka Maya sakrivenih u njihovim kodovima vremena, arhitekturi, znanosti i umjetnosti. Od 1953. istražuje poimanje i računanje vremena Maya, mayansku matematiku, kalendare i proročanstva Maya. Dešifrirao je složene matematičke kodove mayanskog kalendara i otkrio drevne spoznaje o zakonitostima dimenzije vremena i njenom utjecaju na život na planeti i ljudsku sudbinu.

Izučavao je tibetanski Budizam dugo godina uz poznatog učitelja Chogyam Trungpa Rinpochea, prepoznajući i osjećajući značaj prevazilaženja dogmi i okvira svih službenih i organiziranih religija, te se zalagao za povratak Univerzalnoj Religiji koja bi ujedinila i povezala sve ljude na planete kroz Jednakost, Ljubav, Mir i Harmoniju. Njegovo istraživanje i dekodiranje kalendara Maya rezultiralo je otkrićem Zakona Vremena koji predstavlja temelje nove znanosti o Vremenu. Prema Zakonu Vremena VRIJEME JE UMJETNOST.

 
Argüelles je otkrio Zakon Vremena. Prema Zakonu vremena čovječanstvo današnjice ima pogrešnu i umjetnu percepciju vremena koja je uzrok života u neskladu s prirodom i njezinim ciklusima koji vodi u destrukciju, disharmoniju, patnju i propast. Pomoću mayanskog kalendara / sinkronara 13 luna 28 dana vraćamo se prirodnom vremenu. Praćenjem kalendara / sinkronara vraćamo se harmoniji i ravnoteži jer se sinkroniziramo sa ciklusima prirode, planete Zemlje i galaksije, osvještavamo povezanost i jedinstvo sa planetom, sa svim živim bićima.

Kombinirajući mayansko znanje s Ji-Đingom, Runama, s nekolicinom ezoterijsko-filozofskih sustava i otkrićima suvremene znanosti, osmislio „Začarani san“ (Dreamspell) – interaktivno pomagalo na putu osobnog razvoja - poopćenu primjenu matematike kalendara Maya prilagođenu današnjem čovjeku. Također je pri UN – u pokrenuo inicijativu za povratak na prirodni kalendar od 13 mjeseci i 28 dana, čijom bi primjenom čovječanstvo vratilo izgubljenu ravnotežu i sklad.
 

Godine 1983. Lloydine zajedno sa svojim tadašnjim suprugom, José Arguellesom, sudjeluje u formiranju Planetarne mreže umjetnosti (PAN). Također zajedno sa Joséom sudjeluje u pripremama za Harmonijsku Konvergenciju – meditaciju za mir koja se odvijala širom cijele planete 16. i 17. kolovoza 1987. godine. Lloydine surađuje s Joséom u stvaranju „Začaranog sna, putovanja Vremenskog Broda Zemlja 2013“, koji je preveden na više od osam jezika. Od 1989. do 2000. Lloydine, također poznata kao Bolon Ik, surađuje sa José Arguellesom. 


Posvetila se zajedno sa Joséom dešifriranju mayanskih kodova vremena, prenošenju poruka Mira, poruka Novog doba Mira, Harmonije i Jedinstva koje se temelji na frekvenciji prirodnog vremena – 13 luna (mjeseci) i 28 dana. Zajedno sa José Arguellesom sudjeluje u Pokretu za mir i povratak kalendara na 13 luna 28 dana. Bolon Ik, Lloydine Burris (Arguelles) napustila je ovu razinu postojanja 16. svibnja 2014., na kin Električnog Bijelog Ogledala, odmah nakon njezinog 71. rođendana (Crvene Lunarne Zemlje, dan aktivacije galaktičkog Portala).
 
Cijeli svoj život je bila posvećena globalnom Pokretu za mir i povratku na prirodno galaktičko vrijeme. Njezin rad je neizreciv poklon čije smo plodove svi primili i primamo i dalje, dan za danom. Bolon Ik je bila kulturni revolucionar i planetarna babica koja je pomagala u oslobađanju Geje (Gea, Planeta Zemlja) od umjetnog vremena. Povela nas je prema našem galaktičkom naslijeđu kao Djecu Univerzuma.  Koautorica je sa José Arguellesom na mnogim izdanjima Zakona Vremena i prenošenja znanja Galaktičkih Maya.


José Argüelles je autor mnogih knjiga u kojima spaja duhovnost, znanost, godine istraživačkog rada i svoje duhovne uvide: „Uzašće Zemlje“, „Jahači na valovima Zuvuye“, „Arkturova Sonda“, „ Vrijeme i tehnosfera“, „Faktor Maya“, „Kronike kozmičke povijesti I- VII“.  Za ostala izdanja knjiga José Argüellesa pogledajte na stranici:http://www.lawoftime.org/jose-arguelles-valum-votan.html


   


 Na svečanosti održanoj 3. ožujka 2002. na vrhu Piramide Sunca u Teotihuacanu José Argüelles je za svoj predani rad i doprinos buđenju čovječanstva prema miru, jedinstvu i harmoniji, iz ruku devetorice mayanskih autohtonih starješina primio počasno priznanje i tako postao “Valum Votan, Onaj koji zatvara ciklus“ .

José Argüelles je 2009. održao 7 dnevni seminar "Sinkrontorona" u Babaji ashramu, Cisternino, u Italiji. Također, 2009. je postao počasni član kluba u Budimpešti.


José Argüelles je 2010. je dobio najveću čast Međunarodnog komiteta Zastave mira u Mexico Cityju: Nicholas Roerichov Medaljon Mira.
http://www.lawoftime.org/roerich-medal.html

 

U 2010. José Argüelles bio je nagrađen za svoj cijeloživotni rad s majanskim kalendarom, od Flordemayo, Mayanske iscjeliteljice i članica Međunarodnog vijeća od Trinaest starosjedilačkih Baka.


José Argüelles je napustio planetu 23.3.2011., na Kin 89 Crvena Spektralna Luna), u 6:10 (točno u isto vrijeme njegovog rođenja) i točno 1328 godina nakon smrti Pacal Votan (683). Argüelles je bio veliki vizionar, umjetnik i učitelj. Zahvaljujući njegovom istraživačkom radu i duhovnom putovanju u današnjem vremenu nam je dostupno znanje drevnih i galaktičkih Maya. Danas se kalendar / sinkronar 13 luna 28 dana prati u preko 90 zemalja. Kalendar / sinkronar je također dio Planetarne mreže umjetnosti ( PAN ) pokreta za mir, jedinstvo Života, jednakost, ljubav i mir za sva živa bića. Također PAN je dio pokreta za povratak kalendara na 13 luna 28 dana kako bi se ponovno pratila prirodna frekvencija vremena.


  
U čast Jose Arguellesa i njegovom doprinosu znanosti, nakon Joseovog odlaska, ruski znanstvenici su jednu zvijezdu nazvali njegovim imenom. Na Dan izvan vremena, Kin 213 (25. srpnja 2011.) predstavnici mreže Planetarne Umjetnosti (PAN) u Rusiji primili su obavijest od ravnatelja kampanje "Star Almanac" u Rusiji da je zvijezda u zviježđu Lava nazvana "José Argüelles".

Zanimljiv sinkronicitet sa datumom izdavanja certifikata je kin 213 Crveni Intonirani Nebeski Šetač, u valu Crvene Lune, na Intoniranom tonu potencijala i unutrašnje Svjetlosti. Pozicija intoniranog tone je broj 5 u začaranom valu: intonirana Kula, a začarani val Crvene Lune se nalazi u Zelenom, središnjem, mističnom Zamku začaranosti koji se također naziva Merlinova kula. Kin 213 je Crveni Intonirani Nebeski Šetač, koji predstavlja povratak Quetzalcoatla. 


Također, kin Jose Arguellesovog odlaska je Kin 89 Crvene Spektralne Lune. Pečat Crvene Lune ima kodni broj 9, koji simbolizira ponavljanje velikih ciklusa. Primjer takvog ponavljanja ciklusa je povremeno vraćanje / inkarniranje uzvišenih majstora kako bi pomogli ljudima na Zemlji u duhovnom buđenju. Devet je broj Quetzalcoatla, Buddhe i Krista. Crvena Luna je simbol velikih učitelja koji su došli kako bi prenijeli univerzalnu mudrost čovječanstvu, kako bi utjelovili probuđeno stanje svijesti koje je dostupno svima. Takvi učitelji služe su poveznica prema Božanskom. Svojim odlaskom Jose Arguelle kodira Proročanstvo Pacal Votana i proročanstvo povratka Quetzalcoatla.
http://www.lawoftime.org/jose-arguelles-valum-votan.html


Stephanie South – Crvena Kraljica, ( suradnica i učenica José Argüellesa) nastavlja njegov rad. Za zavšetak ciklusa 21.12.2012. Stephanie South je bila pozvana od mayanskih starješina na sudjelovanje u ceremonijama u Palenqueu. Tim pozivom su mayanske starješine priznale rad José Argüellesa i Stephanie South u širenju znanja drevnih Maya kroz sinkronar / kalendar i organizaciju za Zakon Vremena. Stephanie South je autorica knjiga: „2012: biografija putnika kroz Vriijeme“, „Sinkronizacija i promjena Kalendara: Život i rad vizionara José Arguellesa”. Također je koautorica sa José Arguellesom na 7 tomova „Kozmičke povijesti“ (2005.-2011.). Kao suradnica Joséa radila je s njim tijekom proteklih 10 godina na projektu Noosfera II, i istraživanja Zakona Vremena. Kreativni je direktor Fondacije za Zakon vremena: http://www.LawOfTime.org/
Stephanie South – Crvena Kraljica i José Argüelles - Valum Votan. Crvena Kraljica suradnica, učenica i nasljednica José Argüellesa

 Stephanie South:"Revolucija se sada dešava na unutrašnjim planovima, mjestu gdje se priprema VREMENSKI MOST! REVOLUCIJA LJUBAVI 13:20 JE POČELA!“


Za zavšetak ciklusa 21.12.2012. Stephanie South je bila pozvana od mayanskih starješina na sudjelovanje u ceremonijama u Palenqueu. Tim pozivom su mayanske starješine priznale rad José Argüellesa i Stephanie South u širenju znanja drevnih Maya kroz sinkronar / kalendar i organizaciju za Zakon Vremena.


Stephanie South- Crvena Kraljica na ceremoniji za završetak ciklusa 21.12.2012., Palenque.Stephanie, Crvena Kraljica je vodila ceremoniju na dan Galaktičke Sinkronizacije - CEREMONIJE PLANETARNOG USKRSNUĆA na Svetoj Planini Shasta u Oregonu, SAD, na kin 164 Žutog Galaktičkog Sjemena ( 26.7.2013.) Galaktička Sinkronizacija je vrhunac ciklusa Harmonijske Konvergencije od 26 godina. Sinkronizirani događaji su KLJUČ aktiviranja Noosfere, uma Zemlje. Vremenski brod Zemlja 2013. lansiran. Otvoren je portal DUGE. Revolucija Ljubavi i frekvencija 13:20 je započela! Na ceremoniji na dan galaktičke sinkronizacije na svetoj planini Mt.Shasta pojavila se dvostruka Duga. 
Sa kinom Žutim Galaktičkim Sjemenom ušli smo u novu Galaktičku Zraku, u Novu eru! Dvostruka Duga je bila vidljiva 45 minuta. I Nebo je prikazalo potvrdu našeg duhovnog puta, duhovnu stazu dizanja frekvencije u rezonanciji sa prirodnim vremenom, i ujedinjenjem sa svjesnim kolektivnim umom Noosfere. Dolazi novo vrijeme Jedinstva i povrataka Svetom i Božanskom u nama. Ovo je vrijeme u kojem se spaja svjesnost, umjetnost, filozofija i duhovnost. Dolazi doba Jedinstva i novi ciklus evolucije. 


Stephanie South:"Revolucija se sada dešava na unutrašnjim planovima, mjestu gdje se priprema VREMENSKI MOST! REVOLUCIJA LJUBAVI 13:20 JE POČELA!“

 Ah yum Hunab Ku Evam Maya E Ma Ho! / O Hunab Ku, neka bude harmonija između uma i prirode! 

 Na dan Galaktičke Sinkronizacije - PLANETARNOG USKRSNUĆA na Svetoj Planini Shasta u Oregonu, SAD, na kin 164 Žutog Galaktičkog Sjemena ( 26.7.2013.) otvoren je Portal DUGE. Vremenski brod Zemlja 2013. lansiran. Revolucija Ljubavi i frekvencija 13:20 je započela! Sinkronizirani događaji su KLJUČ aktiviranja Noosfere, uma Zemlje. Galaktička Sinkronizacija je vrhunac ciklusa Harmonijske Konvergencije od 26 godina. Započeo je Šesti Svijet. Šesto Sunce, Nova Era!

 In Lak'ech!
Vesna Uaxak Etznab

Nema komentara:

Objavi komentar