nedjelja, 2. lipnja 2019.

KRISTALNA LUNA ZECA U GODINI CRVENE KOZMIČKE LUNE




Dobro došli u Kristalnu Lunu Zeca, lunu suradnje, 12 lunu Začaranog vala Planetarnog služenja! Kristalna luna / mjesec poziva na suradnju i na univerzaliziranje znanja. Poziva nas da gradimo mostove suosjećajne komunikacije i bezuvjetne ljubavi. 
 Snaga bezuvjetne ljubavi i razumijevanja privlači svjesnost iz nesvjesnog.  Zakon Vremena ostvaruje svjesnim ono što je nesvjesno.  


U kosmologiji pulsara začaranog vala, dvanaesta pozicija ili ton odgovara dvanaestoj luni i kompletira pulsar uma treće dimenzije koji je započeo u četvrtoj luni, Samopostojećoj luni forme. Ova 12. pozicija označava formu suradnje, kad uzimamo sve zalihe prethodnih suradnji i pripremamo buduće akcije.

Svjedoci smo mnogih događaja na našoj planeti koji nisu primjer čovjeka koji je ostvario samospoznaju – probuđenu svijest. Čovječanstvo još uvijek većinom živi uronjeno u nesvjesno, manifestirajući razdvajanje, nesklad, predrasude, destrukciju i kaos. Da bismo se oslobodili tih ograničavajućih energija, potrebno je bez straha suočiti se sa nesvjesnoim. Imamo moć nadvladati sve prošle poremećaje (distorzije) i stare programe. U ovoj luni imamo podršku i snagu koju smo ostvarili u prijašnjim lunama ( mjesecima). Također što se više sinkroniziramo sa prirodnom frekvencijom vremena kroz sinkronijske kodove imamo podršku osvijestiti nesvjesno i sinkronizirati se sa novom zrakom evolucije.


Zakon Vremena ostvaruje svjesnim ono što je nesvjesno. Umjetna frekvencija vremena 12:60, (gregorijanski kalendar i satovi), podržava materijalno doživljavanje svijeta, stavljajući um u linearnost, odvajajući nas od naše višedimenzionalne prirode. 

 24-satna, 60-minutna, 60-sekundna frekvencija vremena izvedena je iz dvanaestog dijela kruga, dvodimenzionalne ravnine u prostoru. Budući da ova mjera ne odgovara stvarnosti vremena kao univerzalne frekvencije sinkronizacije (13:20), ona stvara mentalnu disinkronizaciju koja se manifestira kao bitka uma protiv sebe i protiv prirode. Dinamika "napredovanja" civilizacije zapravo je dinamika disinkronizacije koju je naslijedio ljudski um preko umjetne frekvencije vremena 12:60. Postupno zadiranje civilizacije i umjetne frekvencije vremena u sve aspekte ljudskog društva i biosfere povećava učestalost disinkronizacije. Nastala afazična mentalna stanja dovode do ratobornosti i različitih stavova dominacije nad drugima i prirodi - ali nikada na bilo kakvo zadovoljstvo. 

Prema Zakonu vremena  u cijeloj kozmičkoj prirodi vlada univerzalna frekvencija vremena, 13:20. Ova univerzalna vremenska konstanta pokazuje da je vrijeme zapravo faktor sinkronizacije, uspostavljajući ono što je poznato kao sinkronizirani poredak. Vrijeme je frekvencija evolucije i evolucije svijesti.

Jose Arguelles govori o promjeni u kolektivnoj svijesti čovječanstva preko prirodne frekvencije vremena: "To znači ako kolektivni um čovječanstva želi evoluirati u više duhovne dimenzije, potrebno je napustiti umjetno stvoreno mehaničko vrijeme, i ponovno sudjelovati u praćenju prirodnih ciklusa i prirodnog vremena." -Jose Arguelles / Valum Votan 

Nalazimo se u važnom periodu (2013-2020), u kojem imamo priliku rastvoriti zastarjele sisteme vjerovanja, poboljšati našu percepciju i usidriti to u našu stvarnost dan za danom. Kako se staro čisti i otvara se put za novo, prinudne obaveze moraju ustupiti mjesto izvornom, istinskom biću. 

Evo odlomka iz "Pristupanja vašem multidimenzionalnom Sopstvu" - poglavlje 2: Postati kozmički mislilac:
"Da bismo aktivirali moći našeg uspavanog uma, prvo moramo podići našu svjesnost i postati kozmički mislioci. Da bismo postali kozmički mislioci, prvo moramo njegovati jasan, čisti um, a zatim ga ispuniti mislima kao što su svrha kreacije, razlog zbog kojeg ova planeta postoji, razlog zbog kojeg smo mi na ovoj planeti, razlog za sve stvorene oblike i skrivene sile i dizajne koji se nalaze u osnovi manifestiranog svijeta."


Kao što Swami Vivekananda kaže: "Ljudska priroda voli prolaziti kroz rutine koje tamo već postoje, jer je to lako". Težnjom za lakšim putem, nastavljamo recirkulirati, preusmjeravati nesvjesne misaone forme (analfe). Zakon vremena kaže da je ovo u velikoj meri posljedica rada na izmišljenoj / fiktivnoj trodimenzionalnoj vremenskoj frekvenciji. Uvjetovane misaone forme su čvrsto ugravirani nizovi raznovrsnih misaonih formi / analfi, električnih naboja (punjenja) u mozgu koji nose zalihe informacija koje se uobičajeno odnose prema nama kao memorije, oblici identiteta ili drugi osećaji koji izazivaju raznovrsne matrice i obrasce uvjetovanog ponašanja.  

Postati kosmički mislilac zahtijeva odvraćanje uma od socijalne ili nacionalne identifikacije i dnevnih drama kako bi se koncentrirali na šira planetarna pitanja. Kozmički ili višedimanzionalni mislioci su zainteresirani za ono što je iza granice dometa pet čula i za ispitivanje svih ljudskih sposobnosti. 

STAZE HEPTADE ZA KRISTALNU LUNU

Ako pažljivo pogledate ploču Hunab Ku21 (http://www.lawoftime.org/pdfs/HunabKu21-PlayingBoard.pdf),
usredotočujući se na 52 staze heptada, primjetiti ćete da ova luna kompletira gornji Dvor Avatara i sa lijeve strane Dvor Suosjećajnog - stoga je ova luna kodirana sa: "Moć Znanja i Ljubavi su kristalizirani." Ova luna takođe nastavlja konačni slijed (sekvencu) od 12 tjedana/12 heptada u godini koje se nazivaju "12 Puteva transcedentnogreda". Ova luna zatvara konačna vanjska kola puteva oboda Hunab Ku 21 galaktičkog Drveta Života i Znanja.



Prvi tjedan- Inicira
Staza heptade 45: Meditacija prenosi odraz Seksa.
(Dali 1 - Silio 7 / 30. svibanj – 5. lipanj)

Drugi tjedan - Rafinira
Heptada 46: Meditacija prenosi odraz Smrti.
(Dali 8 - Silio 14 / 6 - 12. lipanj)

Treći tjedan - Transformira
Heptada 47: Samostvaranje prenosi energiju Umjetnosti.
(Dali 15 - Silio 21 / 13 - 19. lipanj)

Četvrti tjedan - Sazrijeva
Heptada 48: Samostvaranje prenosi energiju Pročišćavanja.
(Dali 22 - Silio 28 / 20 - 26. lipanj)

12. Kristalna Luna Zeca. Kako mogu posvetiti svoje biće svemu što posjeduje život? Akcija Univerzalizira, moć: posvećuje se. Karakteristika: suradnja. Posvećuje se suradnji. Pulsirajući zrak složene stabilnosti. Akcija i rezultat suradnje. Raditi zajedno sa drugima, surađivati. Raditi za više dobro. Ono što radimo učiniti Univerzalnim. Kozmoplitski, ekumenski, svjetski. Totem je Zec.



Ix Chel Boginja Maya je prikazivana sa Zecom u naručju. Ona je boginja Lune (Mjeseca), Voda, tkanja i porođaja. Najčešće se prikazuje kroz tri aspekata: Chak Chel – Boginja Lune (Mjeseca), babica / primalja Stvaranja, Ix Chel u njezinoj glavnoj formi kao Majka Boginja i tkalac koja je postavila Svemir u pokretu; i Boginja Mlade Lune (mjeseca) prikazana s njezinim totemom Zecom. Njezino ime znači „Gospa Duge“ ("Lady Rainbow"). Ona je Boginja koja tka, a vrtnja njezinog vretena se nalazi u središtu gibanja u Svemiru. Glif u obliku polumjeseca - stolac na kojem sjedi Ix Chel - je mayanski glif za Lunu, njezin simbol. 

Maye su Zeca zvale Tzub. Zvjezdani sistem Zeca može se naći između zvijezda koje predstavljaju  rep Zmije čegrtuše i Kornjače. Jedna od zvijezda po imenu Aldebaran je predstavljala njegovo oko. Zec svojim velikim očima, koje su smještene sa strane, ima mogućnost obuhvatiti pogledom panoramu od 360 stupnjeva. Može vidjeti iza sebe i iznad sebe – vidi skoro sve. Oči zeca su poput kristala - kristal prepoznaje sve svjetlosne signale. Budite kao Zec. Proširite svoju pespektivu. Kada su sve točke gledanja i viđenja ujedinjene, dobivamo sasvim novu percepciju stvarnosti - u koji je sve kristalno jasno. Također, gledajući Lunu (mjesec) Maye su vidjele profil Zeca u tamnim točkama. 

Zec je kod Maya poštovana životinja zbog svoje mudrosti i hrabrosti da se suoči sa strahovima. Totem Zeca je instrument magije i dobre sreće, predstavlja jasne misli, senzibiliteta za primanje skrivenih poruka, jake intuicije, simbol sposobnosti prevazilaženja strahova. Označava ponovno rođenje, obnovu mladosti. Zec je također povezan sa dobrim refleksima i koordinacijom, oprezan, nježan, oštrouman. Zec nas poziva da se preispitamo – da li koristimo svoje talente i alate koje imamo – naše instinkte, intuiciju, mudrost? Da li trebamo neke aspekte našeg bića dodatno njegovati i razvijati? Usmjerimo se na hrabrost i mudrost u našem biću.

Totem Zeca predstavlja obilje, plodnost, novi život, regeneraciju, iscjeljenje. Simbolizira paradoks i kontradikcija, lukavstvo, senzibilitet, ima moć kretanja kroz strah, primanje skrivenih učenja i intuitivne poruke, brzo razmišljanje, poniznost, jaka intuicija.

Zec je lunarna životinja i simbol svih lunarnih božanstava – univerzalno povezan sa Lunom (Mjesecom). Simbolizira ponovno rođenje, obnovu mladosti, oživljavanje i intuiciju. Često se povezuje sa ritualnom vatrom i „životom kroz smrt". Univerzalan je simbol plodnosti i narodni simbol stidljivosti, introvertiranosti, oštrog uma, brzine. Kao i pas i gušter, i zec se smatra vezom između lunarnih božanstava i Ijudskih bića. Također simbolizira jasne misli, dugovječnost, inicijator promjena. Također simbolizira Velikog Duha – Manitua, Univerzalni duh stvoritelja. 

Zajedno sa Ix Chel osigurava potrebnu vodu. U Afričkoj, Indijskoj i Budističkoj umjetnosti, kao i kod Maya povezujej se sa Polumjesecom. Zec je također spasitelj, incijator promjena. U Kini također predstavlja Lunu, ženski princip, I suprugu Cara. U Egiptu predstavlja zoru, početak, otvaranje, početak novih ciklusa I godišnjih doba, simbol Tota, Lune, a egipatski hijeroglifi znakom zeca definiraju koncept svemira. U Europi Zec predstavlja ponovno rođenje i regeneraciju, povezan sa Lunom i Boginjama.


Ix Chel je Mayanska božica Mjeseca - Lune, prikazana sa totemom Zeca i ima položaj prstiju Sandhi mudre: Desna ruka: prstenjak i palac se dodiruju, a ostali prsti slobodni, Lijeva ruka, dodiruju se srednji prst i palac. Ova mudra je dobra za otklanjanje bolova u kostima, pomaže kod artritisa, oslobađa od boli, u zglobovima, kukovima, koljenima, i zglobovima prstiju, pomaže stvaranje kalcija u tijelu i uklanja kronične bolove u zglobovima i mišićima. Prakticiranje ove Mudre pomaže poticati samopouzdanje i vjeru u sebe, biti svjestan trenutka, pomaže onima koji traže duhovnost i povezivanje sa unutrašnjim bićem. Također njezini položaji prstiju mogu biti i u varijanti Prithvi mudre.

  
In Lak'ech! 

Nema komentara:

Objavi komentar