subota, 27. lipnja 2015.

KOZMIČKA LUNA KORNJAČE U GODINI CRVENE SOLARNE LUNE






Dobrodošli u Kozmičku Lunu Kornjače, Lunu Prisutnosti, trinaestu lunu (mjesec) Planetarnog vala služenja.
Trinaesta luna je i posljednja luna (mjesec) u kalendaru/ sinkronaru 13 luna 28 dana. Kozmička luna drži moć Kozmičke transcendencije, gdje umnožavamo autentičnu prisutnost naše istinske biti.

Sa kinom 85, Crvenom Rezonantnom Zmijom (27. lipnja)  započinje KOZMIČKA LUNA, 13. luna u mayanskoj godini. Kozmička luna je započela sa DANOM GALAKTIČKOG PORTALA. 

U ovoj luni izlazimo iz godine Crvene Solarne Lune i pripremamo se za ulazak u godinu Bijelog Planetarnog Čarobnjaka, godine manifestacije. Sav rad kojim stvaramo pozitivnu budućnost je u konačnici za sljedeće generacije. Ovo su riječi 7-godišnjeg Lautara, Plave Kozmičke Noći, iz Urugvaja. Lautaro je rekao da se planeta „ne može uništiti“ ako slijedimo ove savjete: 

1. Skrb za Zemlju: Nemojte uzimati kristale i kvarc i iz srca Zemlje, tako da se potresi ne pojavljuju.
2. Ne kopajte zemlju (drill the earth)
3. Prestanite pušiti.
4. Zaustavite ubijanje životinja.
 

5. Nemojte jesti životinje.
6. Nemojte rezati šume.
7. Ne zagađujte.



Dobre stvari koje ljudi mogu učiniti:
 
1. Zagrljaji.
2. Osmijeh.
3. Pijte puno vode.
4. Kupajte se u vodi.



Totem životinja za ovu lunu je Kornjača. Kornjača je najveći čuvar vremena: nosi 13 luna 28 dana na svojim leđima, ima 13 velikih pločica na svojem oklopu i 28 ili 20 malih. Kornjača nas podsjeća da ostanemo uzemljeni, povezani sa Zemljom.



U geometriji PULSARA, trinaesti ton predstavlja kompletiranje - zaključak četvrto dimenzionalnog pulsara Duh / Vrijeme, koji obuhvaća tonove 1-5-9-13. Ovaj pulsar nas priprema na transcendenciju, čarobni let u Novu godinu.


Ovom lunom završava godina Crvene Solarne Lune. Nakon završetka lune, slavimo Dan izvan Vremena na kin 113: Crvenog Solarnog Nebeskog Šetača (25.7.2015.) Na Dan izvan Vremena slavimo mir kroz kulturu i univerzalni oprost – opraštamo sebi i drugima.
Pozivamo Vas da kreirate festival, svečanost ili dan meditacije u vašoj zajednici na Dan izvan Vremena. Molimo pošaljite Vaše najave događanja e-mailom: info@lawoftime.org
ili preko Facebooka: Galactic Synchronization
https://www.facebook.com/GalacticSynchronization



 





Na Kin 89, Crvene Spektralne Lune (1. srpanj), se obilježava šesti ciklus galaktičkog obrtaja od 260 dana od uznesenja / paranirvane Valum Votana.
 
U meditaciji, pošaljite zahvalnost i ljubav Valum Votanu, osmislite svoj vlastiti ritual za izražavanje zahvalnosti za svo znanje i darove  koje smo primili.

José Argüelles je napustio planetu 23.3.2011., na Kin 89 Crvena Spektralna Luna), u 6:10 (točno u isto vrijeme njegovog rođenja) i točno 1328 godina nakon smrti Pacal Votan (683).
​ Godina 1328 se također čita kao 13 i  28 - prikazuje kod prirodnog vremena - 13 luna i 28 dana. Prirodno vrijeme pratimo pomoću kalendara sinkronara 13 luna28 dana.

Argüelles je bio veliki vizionar, umjetnik i učitelj. Zahvaljujući njegovom istraživačkom radu i duhovnom putovanju u današnjem vremenu nam je dostupno znanje drevnih i galaktičkih Maya.



 
 „Kao što je zrak atmosfera tijela, tako je vrijeme atmosfera uma. TKO POSJEDUJE TVOJE VRIJEME - POSJEDUJE TVOJ UM! Promijeni svoje vrijeme i promijeniti ćeš svoj um! Promijeni svoj um i pomijenti ćeš svijet!" José Argüelles, Valum Votan, onaj koji zatvara ciklus.

José Argüelles (1939-2011) je američki pisac meksičkog podrijetla, likovni i glazbeni umjetnik, doktor povijesti umjetnosti i estetike, antropolog i povjesničar, sveučilišni profesor. Jedan je od idejnih začetnika i organizatora za obilježavanja Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. Bio je inicijator svjetski poznatog događaja Harmonijske Konvergencije - globalne meditacije za mir održane 16. -17. kolovoza 1987. Neumorni zagovornik kulture mira te svijesti o zajedništvu čovječanstva i planeta, suosnivač PAN-a (Planetarne mreže umjetnosti), osnivač i predsjednik zaklade Law of Time (Zakon Vremena), Instituta za galaktičko istraživanje i projekta Noosphere II čiji je cilj promicati ideju o cjelovitosti Zemlje kao umjetničkog djela.
 


José Argüelles je preko 50 godina života posvetio je proučavanju znanja Maya. Sa 14. godina je na Piramidi Sunca u Teotihuacanu doživio čudesnu viziju i prepoznao je svoju životnu misiju – otkrivanje poruka Maya sakrivenih u njihovim kodovima vremena, arhitekturi, znanosti i umjetnosti. Od 1953. istražuje poimanje i računanje vremena Maya, mayansku matematiku, kalendare i proročanstva Maya. Dešifrirao je složene matematičke kodove mayanskog kalendara i otkrio drevne spoznaje o zakonitostima dimenzije vremena i njenom utjecaju na život na planeti i ljudsku sudbinu.

Izučavao je tibetanski Budizam dugo godina uz poznatog učitelja Chogyam Trungpa Rinpochea, prepoznajući i osjećajući značaj prevazilaženja dogmi i okvira svih službenih i organiziranih religija, te se zalagao za povratak Univerzalnoj Religiji koja bi ujedinila i povezala sve ljude na planete kroz Jednakost, Ljubav, Mir i Harmoniju.

Njegovo istraživanje i dekodiranje kalendara Maya rezultiralo je otkrićem Zakona Vremena koji predstavlja temelje nove znanosti o Vremenu. Prema Zakonu Vremena VRIJEME JE UMJETNOST.

Prema Zakonu vremena čovječanstvo današnjice ima pogrešnu i umjetnu percepciju vremena koja je uzrok života u neskladu s prirodom i njezinim ciklusima koji vodi u destrukciju, disharmoniju, patnju i propast.
​Također unutar Zakona Vremena se ujedinjuju duhovni svjetski sistemi kroz jedinstvo, mir, harmoniju i univerzalnost kozmičkog znanja. ​


Pomoću  kalendara / sinkronara 13 luna 28 dana vraćamo se prirodnom vremenu. Praćenjem kalendara / sinkronara vraćamo se harmoniji i ravnoteži jer se sinkroniziramo sa ciklusima prirode, planete Zemlje i galaksije, osvještavamo povezanost i jedinstvo sa planetom, sa svim živim bićima.
​ Danas se kalendar / sinkronar 13 luna 28 dana prati u preko 90 zemalja. Kalendar / sinkronar je također dio Planetarne mreže umjetnosti ( PAN ) pokreta za mir, jedinstvo Života, jednakost, ljubav i mir za sva živa bića. Također PAN je dio pokreta za povratak kalendara na 13 luna 28 dana kako bi se ponovno pratila prirodna frekvencija vremena. ​




Također, njegova istraživanja znanja GALAKTIČKIH Maya, i posvećenosti duhovnoj praksi je rezultiralo primanjem visokih frekvencija i znanja. Uvidjevši univerzalnost i jedinstvo unutar različitih praksi, njegova osobna realizacija ga vodi prema Univerzalnosti i unifikaciji duhovnih znanja. 


 
 Jedno od proročanstava koje je donio Jose Arguelles ponovo u naše doba je i proročanstvo o „Začaranom snu."  Kombinirajući mayansko znanje s Ji-Đingom, Runama, s nekolicinom ezoterijsko-filozofskih sustava i otkrićima suvremene znanosti, dolazi do "Dreamspell" – "Začaranog sna" kao  interaktivnog pomagala na putu osobnog razvoja. Također  je poopćena primjena višedimenzionalne matematike kalendara Maya prilagođena današnjem čovjeku.

Jose Arguelles je pri UN -u  i Vatikanu  pokrenuo inicijativu za povratak na prirodni kalendar od 13 mjeseci i 28 dana, čijom bi primjenom čovječanstvo vratilo izgubljenu ravnotežu i sklad.
 

Na svojem duhovnom putovanju i prenošenju znanja galaktičkih Maya, Jose je imao veliku pomoć Llojdin svoje tadašnje supruge. ​Godine 1983. José i Lloydine, zajedno rade na formiranju Planetarne mreže umjetnosti (PAN). Također zajedno sa Joséom, Lloydin sudjeluje u pripremama za Harmonijsku Konvergenciju – meditaciju za mir koja se odvijala širom cijele planete 16. i 17. kolovoza 1987. godine.

Lloydine surađuje s Joséom u stvaranju „Začaranog sna, putovanja Vremenskog Broda Zemlja 2013“, koji je preveden na više od osam jezika. Od 1989. do 2000. Lloydine, također poznata kao Bolon Ik, surađuje sa José Arguellesom  i radi na promoviranju sinkronara 13 luna i 28 dana,  znanju o prirodnom vremenu i znanjima Zakona Vremena. Posvetila se zajedno sa Joséom dešifriranju mayanskih kodova vremena, prenošenju poruka Mira, poruka Novog doba Mira, Harmonije i Jedinstva koje se temelji na frekvenciji prirodnog vremena – 13 luna (mjeseci) i 28 dana.

Zajedno sa José Arguellesom sudjeluje u Pokretu za mir i povratak kalendara na 13 luna 28 dana. Bolon Ik, Lloydine Burris (Arguelles) napustila je ovu razinu postojanja 16. svibnja 2014., na kin Električnog Bijelog Ogledala, odmah nakon njezinog 71. rođendana (Crvene Lunarne Zemlje, dan aktivacije galaktičkog Portala).







Na svečanosti održanoj 3. ožujka 2002. na vrhu Piramide Sunca u Teotihuacanu José Argüelles je za svoj predani rad i doprinos buđenju čovječanstva prema miru, jedinstvu i harmoniji, iz ruku devetorice mayanskih autohtonih starješina primio počasno priznanje i tako postao “Valum Votan, Onaj koji zatvara ciklus“ .

José Argüelles je 2009. održao 7 dnevni seminar "Sinkrontorona" u Babaji ashramu, Cisternino, u Italiji. Također, 2009. je postao počasni član kluba u Budimpešti.









José Argüelles je 2010. je dobio najveću čast Međunarodnog komiteta Zastave mira u Mexico Cityju: Nicholas Roerichov Medaljon Mira.

http://www.lawoftime.org/roerich-medal.html





U 2010. José Argüelles bio je nagrađen za svoj cijeloživotni rad s majanskim kalendarom, od Flordemayo, Mayanske iscjeliteljice i članica Međunarodnog vijeća od Trinaest starosjedilačkih Baka.

http://www.youtube.com/watch?v=7yWPp06nP-c

 José Argüelles je autor mnogih knjiga u kojima spaja duhovnost, znanost, godine istraživačkog rada i svoje duhovne uvide: „Uzašće Zemlje“, „Jahači na valovima Zuvuye“, „Arkturova Sonda“, „ Vrijeme i tehnosfera“, „Faktor Maya“, „Kronike kozmičke povijesti I- VII“.  Za ostala izdanja knjiga José Argüellesa pogledajte na stranici:http://www.lawoftime.org/jose-arguelles-valum-votan.html



Stephanie South – Crvena Kraljica, ( suradnica i učenica José Argüellesa) nastavlja njegov rad. Za zavšetak ciklusa 21.12.2012. Stephanie South je bila pozvana od mayanskih starješina na sudjelovanje u ceremonijama u Palenqueu. Tim pozivom su mayanske starješine priznale rad José Argüellesa i Stephanie South u širenju znanja drevnih Maya kroz sinkronar / kalendar i organizaciju za Zakon Vremena. Stephanie South je autorica knjiga: „2012: biografija putnika kroz Vriijeme“, „Sinkronizacija i promjena Kalendara: Život i rad vizionara José Arguellesa”. Također je koautorica sa José Arguellesom na 7 tomova „Kozmičke povijesti“ (2005.-2011.). Kao suradnica Joséa radila je s njim tijekom proteklih 10 godina na projektu Noosfera II, i istraživanja Zakona Vremena. Kreativni je direktor Fondacije za Zakon vremena: http://www.LawOfTime.org/


Stephanie South – Crvena Kraljica i José Argüelles - Valum Votan. Crvena Kraljica suradnica, učenica i nasljednica José Argüellesa

  Stephanie South:"Revolucija se sada dešava na unutrašnjim planovima, mjestu gdje se priprema VREMENSKI MOST! REVOLUCIJA LJUBAVI 13:20 JE POČELA!“

 Za zavšetak ciklusa 21.12.2012. Stephanie South je bila pozvana od mayanskih starješina na sudjelovanje u ceremonijama u Palenqueu. Tim pozivom su mayanske starješine priznale rad José Argüellesa i Stephanie South u širenju znanja  Maya kroz​ znanje o TZOLKINU, ​sinkronaru ​/ kalendaru 13 luna 28 dana, znanjima Začaranog sna, Telektonona - proročanstva Pakal Votana itd.,  znanjima Kozmičke povijesti ​​i kroz rad organizacije za Zakon Vremena, u širenju mira, jedinstva i harmonije za sva bića planete Zemlje.

 13. LUNA – KOZMIČKA LUNA ima pitanje: Kako mogu proširiti svoju radost i svoju ljubav?Akcija: transcendira. Moć: istrajava. Karakteristika: prisustvo.Neočekivane promjene, otvoreni sustav, osjetljiv na dodir sudbine, interdimenzionalnog pomak. Istrajava prisutnost. Transcendirati. Pulsirajuci zrak univerzalnog pokreta. Predstavlja ono što traje vječno, beskrajno. Osobno angažiranje osobe. Sveto trojstvo. Unutrašnje znanje. Introspekcija. Usredsređenost. Mudrost Univerzuma. Majka Zemlja. Poštovanje prema svemu postojećem.Cvjetanje i davanje plodova. 


Totem Lune je Kornjača. Kornjača ili 'AAK' je simbol dugovječnosti, mudrosti, izdržljivosti, stabilnosti, besmrtnosti, regeneracije, ali i zaštite, jer zbog svog tvrdog oklopa pruža osjećaj sigurnosti. Kornjača je simbol postojanosti i zaštite. Njeno uvlačenje u oklop označava povlačenje čovjeka u sebe, odnosno zavirivanje u sopstvenu dušu, što vodi u samospoznaju stjecanju mudrosti. Također je simbol polaganog ali sigurnog napretka.
Kornjača predstavlja univerzum i smatra se simbolom majke Zemlje, Vode i Lune. Prema Mayama ima nekoliko Čuvara Vremena: Žene, Delfini, Kornjače, Drveće. Kornjača ima na svom oklopu 13 velikih pločica i 28 malih: na svojim leđima nosi ukodiran kalendar 13 luna 28 dana – matricu galaktičkog Vremena.




Nema komentara:

Objavi komentar