ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

VAL ŽUTE ZVIJEZDE I VAL CRVENOG ZMAJA - NOVI CIKLUS TZOLKINA



Sa kinom 260 Žutim Kozmičkim Suncem završava  zadnja Harmonija u Tzolkinu "Kozmička Matrica" Samo-regulirajuća Univerzalna Vatra Prisutnosti, ciklus od 4 dana. Također, završava Začarani val Žute Zvijezde ciklus od 13 dana.  Završava i Zeleni Zamak Začaranosti, ciklus od 52 dana. Također  završava  ciklus Tzolkina, ciklus od 260 dana. Ove mayanske godine Žutog Galaktičkog Sjemena sa ovim ciklusom Tzolkina koji je počeo 13. veljače 2013. a završava 30.10.2013. (po gregorijanskom kalendaru ), kompleltirala se Pakal Votanova "Knjiga Harmonije" , veliki ciklus od  4160 dana koji je počeo na Kin 1, Kristal 10, godine Žutog Solarnog  Sjemena  (8. lipanj 2002). "Knjiga Harmonija  je osam "Mudrosti Ciklusa" od 520-dana svaki: Jedan 260-dnevni ciklusPostojanja“ jedna 260-dnevni ciklus Povratka. Ovo je holografsko zrcaljenje Tzolkina, gdje CiklusPostojanja“ završava na Kin 130 , a ciklus "Povrataka" je od Kina 131-260.

 
Na kraju ciklusa Tzolkina razmislite na čemu ste zahvalni, što ste spoznali, transformirali, a što želite ostvariti u sljedećih 260 dana. UZmite si vrijeme za meditaciju, oprostite sebi i drugima, usmjerite pažnju na nove mogućnosti u vašem životu. Što želite za sebe, za svoje bližnje, prijatelje? Što želite za planetu Zemlju, našu Majku Zemlju i sva živa bića. Mi nismo jedina vrsta. Živimo na planeti Zemlji sa mnogim drugim bićima. Svi smo dio velikog Tkanja Života. Zahvalimo za sve što smo primili, spoznali, oprostimo sebi i drugima, iscijelimo povrede, gubitke pomoću ljubavi naših srca. Koje promjene želite vidjeti u svijetu - počnite ih ostvarivati u sebi. Na samom kraju ovog ciklusa preispitajmo svoje temelje. Kakve strukture i sisteme vjerovanja izgrađujemo u našoj stvarnosti? Što motivira naše izbore? Kreirajmo nove izbore, nove temelje za sljedećih 260 dana. Neka bude harmonija, mir, ljubav, jedinstvo i sloboda za sva živa bića. Sa zahvalnošću u srcu završimo ovaj ciklus od 260 dana, i sa ljubavlju, mirom i jedinstvom započnimo novi ciklusTzolkina. 
 

 Sa  kinom 1: Crvenim Magnetnim Zmajem započinje novi ciklus Tzolkina, novi ciklus od 260 dana. Započinje 13 dana cikusa Začaranog Vala Zmaja, također započinje novi Crveni Zamak Okretanja ciklus od 52 dana. Sa kinom 1 Crvenim Magnetnim Zmajem započinje Harmonija 1: Informiranje Cvjetanje Forme, ciklus od 4 dana. Također započinje i ciklus od 520 dana  - ciklus Mudrosti  - "Solarna Mudrost Namjere" (ovaj ciklus završava u mayanskoj godini Crvene Solarne Lune, na gregorijanski datum 3. travnja 2015.)



Sa Crvenim Zmajem počinje Tzolkin, Crveni Zmaj Hrani Rađanje. Crveni Zmaj predstavlja energiju Kozmičke Majke – Pramajke - predstavlja korijen, izvor Života, njegovanje i potporu primarnog bića. Unutar njega se nalaze primarne vode Jedinstva. Iz ove energije naši najdublji korijeni primaju istinsku hranu, njegovanje, ispunjenje. Crveni Zmaj je energija oblika sadržan unutar bezobličnosti pradavnog mora. Crveni Zmaj je receptivan, zaštitinik, početak, sjećanje. Povezan je sa stvaranjem, kreativnom energijom, ženskom energijom, sexualni simbol. On inicira. Zmaj je početak, princip stvaranja i održavanja stvorenog. Na početku ovog ciklusa Tzolkina, ciklusa od 260 dana usmjerimo pažnju na sve ono što želimo transformirati, što želimo ostaviti iza sebe, pitajmo se koje su naše namjere, što želimo za sebe, za svoje bližnje, za planetu Zemlju i cijelu kreaciju, za sva živa bića. Zahvalimo se na svemu što smo spoznali, na svemu što smo naučili, zahvalimo se na svemu što smo doživjeli u prošlih 260 dana. U Začaranom Valu Zmaja je vrijeme za naše nove projekte, nove početke, za promjene - za našu osobnu transformaciju. 
U Valu Zmaja osvještavamo našu žensku energiju - bez obzira da li smo muškarac ili žena svi posjedujemo esenciju ženske energije - Shakti. U Valu Zmaja povezujemo se sa praizvorom - Zmaj je izvor Života. Povezujemo se sa pretcima. U današnjem vremenu poštovanje prema ženskim Božanstvima je zaboravljeno. U Valu Zmaja je vrijeme da osvijestimo žensku energiju - energiju rađanja, princip hranjenja, održavanja života. Energija podrške. Vrijeme je da se pitamo kako se brinemo za sebe, kako se njegujemo i podržavamo.Kakve su naše misli, osjećaji, naše odluke. Kako se odnosimo prema sebi, kako se odnosimo prema drugima ... Da li smo dobre i pažljive Majke prema svojem biću, kako se odnosimo prema svijetu koji nas okružuje? Da li ulažemo energiju u već stvoreno (npr.projekt, odnosi s drugima, itd) ili zanemarujemo unutrašnje impulse esencijalne ženske energije. U valu Zmaja je vrijeme da se povežemo s energijom Majke u sebi, vrijeme za iscjeljivanje odnosa sa našim biološkim majkama, vrijeme za prihvaćanje, podršku i stvaranje novih početaka.



In Lake'ch! Vesna Bijelo Galaktičko Ogledalo

Nema komentara:

Objavi komentar