ponedjeljak, 11. studenoga 2013.

José Argüelles - VALUM VOTAN - In memoriam







 „Kao što je zrak atmosfera tijela, tako je vrijeme atmosfera uma. TKO POSJEDUJE TVOJE VRIJEME - POSJEDUJE TVOJ UM! Promijeni svoje vrijeme i promijeniti ćeš svoj um! Promijeni svoj um i pomijenti ćeš svijet!" José Argüelles, Valum Votan, onaj koji zatvara ciklus.
 

KIN 11: Plavi Spektralni Majmun je galaktički potpis Jose Arguellesa, Valum Votana. Jose Arguelles- Valum Votan posvetio je svoj život dekodiranju mayanskih kodova Zakona Vremena. Više od 50 godina svog života posvetio je proučavanju znanja Maya, formulaciji, sintezi i širenju kodova Zakona Vremena u ime vizije Zemlje kao umjetničkog djela i Jedinstva Života. 


José Argüelles (1939-2011) je američki pisac meksičkog podrijetla, likovni i glazbeni umjetnik, doktor povijesti umjetnosti i estetike, antropolog i povjesničar, sveučilišni profesor. Jedan je od idejnih začetnika i organizatora za obilježavanja Dana planete Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. Bio je inicijator svjetski poznatog događaja Harmonijske Konvergencije - globalne meditacije za mir održane 16. -17. kolovoza 1987. Neumorni zagovornik kulture mira te svijesti o zajedništvu čovječanstva i planeta, suosnivač PAN-a (Planetarne mreže umjetnosti), osnivač i predsjednik zaklade Law of Time (Zakon Vremena), Instituta za galaktičko istraživanje i projekta Noosphere II čiji je cilj promicati ideju o cjelovitosti Zemlje kao umjetničkog djela.
 


Preko 50 godina života posvetio je proučavanju znanja Maya. Sa 14. godina je na Piramidi Sunca u Teotihuacanu doživio čudesnu viziju i prepoznao je svoju životnu misiju – otkrivanje poruka Maya sakrivenih u njihovim kodovima vremena, arhitekturi, znanosti i umjetnosti. Od 1953. istražuje poimanje i računanje vremena Maya, mayansku matematiku, kalendare i proročanstva Maya. Dešifrirao je složene matematičke kodove mayanskog kalendara i otkrio drevne spoznaje o zakonitostima dimenzije vremena i njenom utjecaju na život na planeti i ljudsku sudbinu.
 José Argüelles je izučavao tibetanski Budizam dugo godina uz poznatog učitelja Chogyam Trungpa Rinpochea, prepoznajući i osjećajući značaj prevazilaženja dogmi i okvira svih službenih i organiziranih religija, te se zalagao za povratak Univerzalnoj Religiji koja bi ujedinila i povezala sve ljude na planete kroz Jednakost, Ljubav, Mir i Harmoniju. Njegovo istraživanje i dekodiranje kalendara Maya rezultiralo je otkrićem Zakona Vremena koji predstavlja temelje nove znanosti o Vremenu. Prema Zakonu Vremena VRIJEME JE UMJETNOST.


Otkrio je  Zakon Vremena. Prema Zakonu vremena čovječanstvo današnjice ima pogrešnu i umjetnu percepciju vremena koja je uzrok života u neskladu s prirodom i njezinim ciklusima koji vodi u destrukciju, disharmoniju, patnju i propast. Pomoću mayanskog kalendara / sinkronara 13 luna 28 dana vraćamo se prirodnom vremenu. Praćenjem kalendara / sinkronara vraćamo se harmoniji i ravnoteži jer se sinkroniziramo sa ciklusima prirode, planete Zemlje i galaksije, osvještavamo povezanost i jedinstvo sa planetom, sa svim živim bićima.

Argüelles je kombinirajući mayansko znanje s Ji-Đingom, Runama, s nekolicinom ezoterijsko-filozofskih sustava i otkrićima suvremene znanosti, osmislio „Začarani san“ (Dreamspell) – interaktivno pomagalo na putu osobnog razvoja - poopćenu primjenu matematike kalendara Maya prilagođenu današnjem čovjeku. Također je pri UN – u pokrenuo inicijativu za povratak na prirodni kalendar od 13 mjeseci i 28 dana, čijom bi primjenom čovječanstvo vratilo izgubljenu ravnotežu i sklad.


Autor je  mnogih knjiga u kojima spaja duhovnost, znanost, godine istraživačkog rada i svoje duhovne uvide: „Uzašće Zemlje“, „Jahači na valovima Zuvuye“, „Arkturova Sonda“, „ Vrijeme i tehnosfera“, „Faktor Maya“, „Kronike kozmičke povijesti I- VII“. Na svečanosti održanoj 3. ožujka 2002. na vrhu Piramide Sunca u Teotihuacanu José Argüelles je za svoj predani rad i doprinos buđenju čovječanstva prema miru, jedinstvu i harmoniji, iz ruku devetorice mayanskih autohtonih starješina primio počasno priznanje i tako postao “Valum Votan, Onaj koji zatvara ciklus“ .


José Argüelles je 2010. je dobio najveću čast Međunarodnog komiteta Zastave mira u Mexico Cityju: Nicholas Roerichov Medaljon Mira.
http://www.lawoftime.org/roerich-medal.html

 U 2010. José Argüelles bio je nagrađen za svoj cijeloživotni rad s majanskim kalendarom, od Flordemayo, Mayanske iscjeliteljice i članica Međunarodnog vijeća od Trinaest starosjedilačkih Baka. http://www.youtube.com/watch?v=7yWPp06nP-c



José Argüelles je napustio planetu 23.3.2011., na Kin 89 Crvena Spektralna Luna), u 6:10 (točno u isto vrijeme njegovog rođenja) i točno 1328 godina nakon smrti Pacal Votan (683). Argüelles je bio veliki vizionar, umjetnik i učitelj. Zahvaljujući njegovom istraživačkom radu i duhovnom putovanju u današnjem vremenu nam je dostupno znanje drevnih i galaktičkih Maya. Danas se kalendar / sinkronar 13 luna 28 dana prati u preko 90 zemalja. Kalendar / sinkronar je također dio Planetarne mreže umjetnosti ( PAN ) pokreta za mir, jedinstvo Života, jednakost, ljubav i mir za sva živa bića. Također PAN je dio pokreta za povratak kalendara na 13 luna 28 dana kako bi se ponovno pratila prirodna frekvencija vremena.

                                                      Stephanie South i José Argüelles

Stephanie South – Crvena Kraljica, ( suradnica i učenica José Argüellesa) nastavlja njegov rad. Za zavšetak ciklusa 21.12.2012. Stephanie South je bila pozvana od mayanskih starješina na sudjelovanje u ceremonijama u Palenqueu. Tim pozivom su mayanske starješine priznale rad José Argüellesa i Stephanie South u širenju znanja drevnih Maya kroz sinkronar / kalendar i organizaciju za Zakon Vremena. Stephanie South je autor knjiga: „2012: biografija putnika kroz Vriijeme“, „Sinkronizacija i promjena Kalendara: Život i rad vizionara José Arguellesa”. Također je koautorica sa José Arguellesom na 7 tomova „Kozmičke povijesti“ (2005.-2011.). Kao suradnica Joséa radila je s njim tijekom proteklih 10 godina na projektu Noosfera II, i istraživanja Zakona Vremena. Kreativni je direktor Fondacije za Zakon vremena: http://www.LawOfTime.org/


O Jose Arguellesu, njegovom životu i radu, možete više saznati kroz njegove knjige i kroz ovlaštene biografije, koje je napisala njegova suradnica, učenica i nasljednica , Stephanie South:" 2012: biografija Vremenskog Putnika" (Od rođenja do prve godine Proročanstva/1993), "Vrijeme, sinkronicitet i kalendar Promjena" (od 1993 do njegova uskrsnuća u 2011)
http://www.lawoftime.org/timetraveler.html
http://www.lawoftime.org/time-sync/
http://www.lawoftime.org/jose-arguelles-valum-votan.html

In Lake'ch!
Vesna Bijelo Galaktičko Ogledalo

Nema komentara:

Objavi komentar