subota, 4. lipnja 2022.

SPEKTRALNA LUNA ZMIJE u godini Žutog Električnog Sjemena

 


2.5.2022.na kin Žuto Planetarno Sjeme započinje Spektralna Luna Zmije - Luna oslobađanja, 11 luna (mjesec) u godini.


Žuto Sjeme nas uči da vjerujemo u mogućnost pojavljivanja sna naših srca, poziva nas da vizualiziramo sjeme kako raste i razvija se. Na početku Spektralne lune sa energijom Žutog Planetarnog Sjemena, sadimo svjetlosne sjemenke mira, ljubavi, harmonije za sva bića na planeti Zemlji.

Spektralna luna nas poziva da rastvorimo i transformiramo sve ono što nas sputava u razvoju. Važno je ostati fokusiran na najviši razvoj i najviše dobro za sve. Podsjeća nas da je jedini IZLAZ usmjeravanje prema UNUTRA – povezivanje sa svojim unutrašnjim bićem i višom svijesti.

11. TON- SPEKTRALNI. Kako da se oslobodim i dozvolim sebi da idem?
Oslobađanje znači onaj trenutak kada prevaziđemo naše izazove, kada smo slobodni on onoga što nas je opterećivalo, usporavalo. Kroz energiju spektralnog tona se oslobađamo naših obrazaca, otvaramo prostor onome što zaista jesmo. Oslobađanje znači onaj trenutak kada prevaziđemo naše izazove, kada smo slobodni on onoga što nas je opterećivalo, usporavalo. Kroz energiju spektralnog tona se oslobađamo naših obrazaca, otvaramo prostor onome što zaista jesmo.


Spektralna luna nas poziva da rastvorimo i preobrazimo niže sile i emocije u viša stanja postojanja i akcije. Ovdje smo da se sjetimo prvobitne misije (izvorne, originalne). Zemlja je sićušna točka u solarnom sistemu a solarni sitem je sićušna točka u kozmosu. Cijeli kozmos vodi nevidljiva sila. Da bi smo razumjeli ovu silu trebamo podići naš um iznad iskrivljene matrice vremena, izbalansirati emotivno tijelo i obrazovati sebe u pogledu unutrašnje i vanjske prirode stvarnosti u kojoj se sada nalazimo. Dok otvaramo naš put kroz planetarnu gustinu, potrebno se usmjeriti na najviši energetski napredak, ostati povezani i fokusirani na najviši razvoj i najviše dobro za sve.

U kozmologiji pulsara začaranog vala, jedanaesta pozicija ili 11ti ton završava pulsar čula druge dimenzije koji započinje u trećoj luni, Električnoj luni služenja. Na ovoj 11. poziciji mi rastvaramo i oslobađamo sve misli i nivoe svjesnosti koji ometaju naše više fino uslađivanje sa kozmosom. Svi smo moćan mikrokozmos kozmičke cjelovitosti koji se prostire od Ljudskog bića do Planete, Solarnog sistema, Galaksije, Univerzuma ( i Univerzuma) i Kozmosa.


Totem ove lune je Zmija. Trinaesti znak zodijaka, Zmijonosac (Ophiuchus) - "Nosač Zmije" je pozicioniran sjeverozapadno od centra Mliječnog puta suprotno od Oriona. Zmijonosac se poistovećuje sa Asklepijem (Asclepius) drevnim doktorom i moćnim iscjeliteljem koji je poznat po tome što je vraćao mrtve u život. Budimo prisutni u trenutku i povežimo se sav moćnim iscjeljujućim energijama. Sada je vrijeme da otpustitimo prošlost, i sve ono što se bojimo pustiti. Ova luna nas podržava u osvještavanje zvjezdanog sjećanja galaktičke svjesnosti.


Zmija predstavlja bazu naših motivacija, instinkta, želja, i našeg unutarnjeg kretanja prema potpunosti.. Podsjetimo se da Zmija odbacuje staru kožu – poziva na promjenu – otpuštanje prošlosti. Odbacimo svoju staru kožu kako bismo se mogli ponovo roditi. Crvena Zmija nas uči da proširimo svoju svijest i iskoristimo svoja osjetila za ulazak u mudrost i vitalnost svoga tijela. Tijelo ima specifičnu svijest kroz koju dostavlja čiste poruke. Tijelo zrcali um, emocije i duh. Također pamti sve što je proživjelo, u svakoj stanici je upisana svijest o prošlosti - uključujući prošle rane i traume. Kad iscijeljujemo naše povrede, sjetimo se nevinosti naših tijela. Odnosimo se prema tijelu s ljubavlju i poštovanjem. Osvijestimo poruke koje nam tijelo odašilje. Energija Crvene Zmije nas podsjeća na važnost prepoznavanja ciklusa u životu. U životnim ciklusima postoji određeni ritam za aktivaciju određenih spoznaja, rasta. Svako biće ima „unutarnji sat“, prirodni ritam - poput informacija koje su upisane u sjemenkama. Totem Zmije nas podsjeća kako je važno biti povezan sa prirodnim ciklusima, sa svojim unutrašnjim bićem.
Određeni životni ciklusi su jedinstveni, također i duhovno buđenje ima svoj prirodan vremenski sklad unutar bića. Crvena Zmija je simbol kundalinija, integracije Ide i Pingale, Shive i Shakti – muške i ženske energije u nama. Prema Mayama Zmija odstranjuje toksine - pročišćava, pomlađuje i transformira bolest. Zmija je stvaraoc moći, jake volje, preživljava i najteže životne uvjete. Povezana sa instiktnima i sa inteligencijom tijela. Ne da se podčiniti. Simbol prosperiteta, dobrog raspoloženja i zdravlja, oštroumnosti. Zmija nas poziva da prepoznamo inteligenciju tijela i vjerujemo našim instinktima.

6.5.2022.Kin 248, Žuta Magnetna Zvijezda. Energija dana je ujedinjavanje svrhe kroz svijest Jedinstva i življenje Harmonije, Svjetlosti, Ljubavi, Kreativnosti. Današnji dan ima snagu transformacije nesvjesnog kroz kreativnost, stvaranje, izražavanje svog bića. Danas kaos i strahove zamijenimo mirom i harmonijom, ljepotom i kreativnosti. Sa današnjim kinom ulazimo u novi ciklus od 13 dana, ciklus ljepote, harmonije, kreativnosti, umjetnosti, ekspanzije svjetlosti.
Sa ovim ciklusom od 13 dana završava i ovaj ciklus Tzolkina. Počinje 13-dnevni Začarani val Žute Zvijezde, četvrti, završni val sazrijevanja u ciklusu od 52 dana Zelenog Centralnog Zamka začaranosti. Pleme Zvijezde dozrijeva čarolije kroz moć elegancije, istina o prisjećanu na galaktičku Veneru.

15.5.2022. kin 257 Crvena Planetarna Zemlja. S današnjim kinom 257 Crvena Planetarna Zemlja počinje 4-dnevni harmonijski ciklus poznat kao "Kozmički Matrix", Harmonija: Samo-regulirajuća Univerzalna Vatra prisutnosti. To uključuje i harmonijske Kinove 257, 258, 259 i Kin 260. Te četiri kina su Glavnih ključevi MOAP, "Majka svih programa" – harmonijska registracija od 260-Kin Tzolkina i 64-kodona DNA u AC i CA Planetarnog Manitoua. Sa ovom Harmonijom Samo-regulirajućom Univerzalnom Vatrom Prisutnosti završavamo ciklus Tzolikina – sa kinom 260 Žutim Kozmičkim Suncem. Također i završava Začarani val Žute Zvijezde ciklus od 13 dana.


Prema Zakonu Vremena postoje dva osnovna kola svjesnosti koja služe kao matrice kozmičke memorije: Kola Aboridžinskog kontinuiteta (AC Aboriginal Continuity) i Kozmičke svjesnosti (CA Cosmic Awereness). AC predstavlja intuitivno znanje, urođeno znanje, a CA je naučeno, stečeno znanje, koje se konačno širi u stanje čiste kozmičke svijesti. Ova dva primarna kola drže dvije strane galaktičkog polja inteligencije na mjestu, također poznatog kao PLANETARNI MANITU. Kada su obje strane aktivne simultano, to se holonski registrira kao „NOOSFERA“. Na praktičnom nivou AC se može razumijeti kao božanski plan smješten u srce svakog bića. Mi povezujemo ovo kolo Aboridžinskog kontinuiteta (AC) s Kozmičkom svjesnošću (CA) putem meditacije i prakse, koja dovodi našu misiju na svjetlo dana i dovodi nad do UR: Univerzalnog sjećanja koje ujedinjuje AC i CA.
Izvor: "Galaktički priručnik"
http://www.lawoftime.org/…/Galactic-Handbook-and-Synchroniz…
Galactic Research Institute


16.5.2022.Danas je kin 258 Bijelo Spektralno Ogledalo. U ranim jutarnjim satima pomrčina Lune, vidljiva iz Hrvatske. Puna Luna. U ciklusima kretanja Zemlje, Lune / Mjeseca i Sunca, kada je Zemlja između Lune i Sunca, Luna se nađe u sjeni Zemlje, i tako nastaje pomrčina Lune.


Pomrčine Lune događaju se kada Sunce, Zemlja i puna Luna budu poredani u savršenoj liniji. Dakle u ovom događanju imamo sinkronizaciju Solarne, Lunarne energije i energije Zemlje.
Sa ovom pomrčinom pokreću se velike transformacije na planetarnom nivou - sinkronizirane su informacije Solarne svijesti, Lunarne i energije planete Zemlje!
Ovu sinkronizaciju energija možemo vidjeti i kao integraciju i iscjeljivanje muškog i ženskog principa kroz harmoniju, prihvaćanje, jednakost i jedinstvo - SOLARNI princip (muški) i LUNARNI princip (ženski).




18.5.2022. kin 260 Žuto Kozmičko Sunce - DAN GALAKTIČKOG PORTALA. Zadnji dan ovog ciklusa Tzolkina - ciklus od 260 dana. Zahvalimo se na svemu što smo spoznali, naučili u prošlih 260 dana. Oprostimo sebi i drugima, iscijelimo povrede i gubitke kroz otpuštanje, prihvaćanje i ljubav.
Na dana galaktičke aktivacije imamo mogućnost kroz potencirane energije povezati se sa galaktičkim kodom Svjetlosti i planetom Zemljom, otpustiti sve što nas blokira, otvoriti se prema novom i prema evoluciji DNK.
Kozmički ton ima pitanje: Kako mogu proširiti svoju radost i svoju ljubav?
Žuto Kozmičko Sunce nas uči jedinstvu, ljubavi, ne prosuđivanju, već razumijevanju i suosjećanju. Žuto Kozmičko Sunce predstavlja Kozmičko Prosvjetljenje! Budimo Ljubav, budimo Svjetlost!
Kozmički ton 13. aktivira unutrašnje znanje i introspekciju. Integrira Mudrost Univerzuma i Majke Zemlje. Poštovanje prema svemu što posjeduje život.

Danas završava Začarani val Žute Zvijezde, i ovaj ciklus Tzolkina od 260 dana. Ovaj ciklus od 260 dana nas fraktalno povezuje sa ciklusom evolucije od 26 000 godina. Također sa kinom Žutog Kozmičkog Sunca završava zadnja Harmonija u Tzolkinu „Kozmički Matrix“, te završava začarani val Žute Zvijezde, Začarani val Harmonije - ciklus od 13 dana, također završava Začarani Centralni Zeleni Zamak Začaranosti- ciklus od 52 dana.



19.5.2022. Kin 1, Crveni Magnetni Zmaj, DAN GALAKTIČKOG PORTALA!
Sa kinom 1 Crvenim Magnetnim Zmajem započinje novi ciklus Tzolkina – ciklus od 260 dana. Također započinje 52-dnevni Crveni Istočni Zamak Okretanja i ciklus od 13-dana Začaranog Vala Crvenog Zmaja – Val Rođenja. Zmaj je početak, princip stvaranja i održavanja stvorenog. U Valu Zmaja osvještavamo našu žensku energiju - bez obzira da li smo muškarac ili žena svi posjedujemo esenciju ženske energije. Crveni Zmaj Hrani Rađanje. Crveni Zmaj predstavlja energiju Kozmičke Majke – Pramajke - predstavlja korijen, izvor Života, njegovanje i potporu primarnog bića. Unutar njega se nalaze primarne vode Jedinstva. Iz ove energije naši najdublji korijeni primaju istinsku hranu, njegovanje, ispunjenje.Pleme Crvenog Zmaja inicira okretanje kroz moć rođenja. Prisjećanje na Istinu galaktičkog Neptuna ...

Također počinje i Geneza Zmaja. Geneza Crvenog Zmaja fraktalno rekapitulira 13000 godina Začaranog sna. Broj 13 je fraktal 13000 godina Začaranog sna i svih ostalih ciklusa od 13000 godina ili 130000 godina....

Sa Crvenim Zmajem, kin 1, počinje Tzolkin.
U Začaranom Valu Zmaja je vrijeme za naše nove projekte, nove početke, za promjene - za našu osobnu transformaciju. Na početku novog ciklusa Tzolkina, ciklusa od 260 dana usmjerimo pažnju na sve ono što želimo transformirati, što želimo ostaviti iza sebe, pitajmo se koje su naše namjere, što želimo za planetu Zemlju i cijelu kreaciju, za sva živa bića.
Ono što želimo vidjeti u svijetu – potrebno je ostvarivati u sebi.
Svi smo dio velikog Tkanja Života. Zahvalimo se na svemu što smo spoznali, na svemu što smo naučili, zahvalimo se na svemu što smo doživjeli u prošlih 260 dana. Oprostimo sebi i drugima, iscijelimo povrede, gubitke pomoću ljubavi naših srca.
Na samom početku ovog ciklusa preispitajmo svoje temelje. Kakve strukture i sisteme vjerovanja izgrađujemo u našoj stvarnosti? Što motivira naše izbore?
Kreirajmo nove izbore, nove temelje za sljedećih 260 dana. Neka bude harmonija, mir, ljubav, jedinstvo i sloboda za sva živa bića. Sa zahvalnošću, ljubavi, mirom i harmonijom u srcu započnimo novi ciklus Tzolkina, novi ciklus od 260 dana.


Sa novim glaktičkim spinom od 260 dana, počinje i Crveni istočni Zamak Okretanja, sud rođenja - ciklusa od 52 dana.
Tzolkin sadrži 5 Zamka. Svaki Zamak je ciklus od 52 kina.








Tzolkin sadrži 5 Zamka. Svaki Zamak je ciklus od 52 kina.
Broj 52 je važan fraktal unutar kalendara jer na s povezuje sa solarnim i galaktičkim ciklusima. Predstavlja fraktal evolutivnog ciklusa od 5200 godina. Evolutivni ciklus od 5200 godina su povezani sa trajanjem galaktičke zrake kroz koju se primaju informacije iz Centra galaksije. Također predstavlja fraktal od 52 godine koliko je potrebno Sirijusu B da obiđe Sirijus A. Pet zamkova od 52 kina, daju zbroj 260 kinova od kojih je sastavljen Tzolkin. 260 dana Tzolkina je fraktal od 26 000 godina ciklusa evolucije. Također, broj 260 je broj dana rasta i razvoja fetusa u majčinoj utrobi.


SJEĆANJE NA HUNBATZ MENA

Hunbatz Men je napustio ovu razinu postojanja na kin 1 Crvenog Magnetnog Zmaja, 6.9.2016. na početku novog galaktičkog spina.
HUNBATZ MEN (1941-2016) je bio mayanski starješina sa Yucatana, Čuvar Znanja i Čuvar Dana, veliki učitelj mayanskih kalendara i znanja drevnih Maya. Hunbatz Men je surađivao sa Jose Arguellesom. U današnjem danu pozvani smo zahvaliti se na svim znanjima koje smo primili zahvaljući Hunbatz Menu.
Hvala Hunbatz Men 💖
"Hunbatz Men je bio član Vijeća starješina i svećenika Maya Itzá Meksika. Čuvar tradicije Maya Itzá.
Hunbatz Men rođen je u selu u blizini Chichén Itzá u Meksiku. U dobi od 1 godine izabran je da širi drevnu mudrost Maya. Cijeli svoj život posvećuje oživljavanju i prenošenju kulture i znanja Maya, njihove povijesti, kalendara i njihove drevne kozmičke mudrosti i duhovnosti.
Hunbatz Men je putovao po cijelom svijetu kako bi podržavao i pomagao autohtonom stanovništvu. Održavao je mnoge radionice, predavanja, prenosio mudrost Maya.
U svojim se predavanjima bavi matematikom Maya, astrologijom, filozofijom, društvenom organizacijom i ceremonijalnim središtima drevnih Maya.
Njegove vizije i učenja Maya prepoznata su u cijelom svijetu. Osnivač je Maya Mystery Schools of Maya mayanske kulture sa svjetskim centrima. Autor je mnogih knjiga o mayanskoj astrologiji i filozofiji, a jedna od najpoznatijih je: „Tajne Mayanske znanosti/Religije“.
Hunbatz Men je bio osnivač i vođa majanskog ceremonijalnog, kulturnog i obrazovnog centra u Lol Béu, kao i osnivač kozmičkog inicijativnog sveučilišta Yok’hah (učenja mayanske yoge) Maya u Méridi, Yucatán."
In Lak'ech!

Za više informacija o Zakonu vremena i Sinkronaru13 luna 28 dana na engleskom jeziku pratite stranicu:
www.lawoftime.org

Za dnevna čitanja i informacije na hrvatskom jeziku, pratite stranicu na Facebooku koju uređujem:
www.facebook.com/mayantzolkin.sinkronar13luna/

In Lak'ech!
Vesna Uaxak Etznab


Nema komentara:

Objavi komentar